Hjem FotballEliteserien Norsk fotball blir billigere å se på TV
Norsk fotball blir billigere å se på TV

Norsk fotball blir billigere å se på TV

mars 10, 2017

Discovery kunne tidligere i dag fortelle de skal rendyrke en egen strømmetjenester for sport med oppstart en uke før seriestart, den 24 mars. Alle deres sportsrettigheter flyttes over på Eurosport Player. Dplay står igjen som en ren underholdningstjeneste.

I den nye spilleren vil man blant annet få tilgang til alle kamper fra eliteserien og 1. divisjon til kr149 kroner per måned. Det er billigere enn det som du måtte betale forrige sesong for like mye TV fotball.

– Vi rendyrker en egen sportstjeneste for å kunne tilby den mest innholdsrike sportspakken i det norske markedet. Og vi gjør det til en rimeligere pris enn noen andre TV-hus er i nærheten av å matche. Vi har lovet å gi fotballen tilbake til folket, og løfter derfor eliteserien bort fra dyre betalingsmurer, sier Tine Austvoll Jensen, sjef for Discovery Networks.

Mange er nå glade for at Norsk fotball ikke lenger er på TV2

I 2015 kunne man se norsk fotball hos TV 2 Sumo og C More Sports for 249 kroner måneden. Da fikk man også tilgang på filmer og serier fra TV 2.

Før 2016-sesongen gjorde TV 2-ledelsen et grep som skapte rabalder. Da måtte man kjøpe en totalpakke som inneholdt både Premier League og norsk fotball. Et Sumo-abonnement kostet 399 kroner (449 på vanlig TV). Prisen for Premier League-rettigheter har økt langt mer enn norsk fotball, og dette var trolig noe av årsaken til at TV 2 ønsket å tilby én pakke til fotballfansen.

Et Sport Premium-abonnement hos Sumo koster fortsatt 399 kroner per måned. Da får man se Premier League og FA-cupen samt øvrig innhold fra TV 2.

Hvis man ønsker å se både engelsk og norsk fotball, blir det dermed totalt sett dyrere ettersom man fremover trenger abonnement både hos TV 2 og Discovery.

Men isolert sett er den nye prisen på norsk fotball lavere enn på lenge. Dessuten vil ikke alle ha behov for å kjøpe tilgang til alle kamper, ettersom halvparten av kampene vil bli vist på åpne kanaler

Discovery betalte 2,4 milliarder kroner for å sende norsk eliteserie og 1. divisjon i fem sesonger fra 2017.

Halvparten på åpne kanaler

Rundt halvparten av kampene fra hver elitesererunde kommer til å gå på åpne TV-kanaler som de fleste har tilgang til, det vil si Eurosport Norge, MAX og TV Norge.

Les også: