18-11-2017: Schaatsen: World Cup Langebaan: Stavanger Foto: Douwe Bijlsma

Styret i Norges Skøyteforbund har ansatt Håkon Dahl (38) som ny generalsekretær fra 1. mai 2019. -Sport- og utviklingssjef, Lasse Sætre, er inntil videre konstituert som generalsekretær.

Håkon Dahl er i dag aktivitetssjef i Skiforeningen. Han har bred erfaring med arbeid rundt alt fra breddeaktiviteter til internasjonale mesterskap. I tillegg har han erfaring med relasjonsbygging og markedsarbeid mot samarbeidspartnere og sponsorer.
Den påtroppende generalsekretæren har blant annet vært prosjektleder for Ski-VMs barne- og ungdomsprosjekt «Aktiv til VM» i forbindelse med ski-VM i Oslo i 2011 og også vært idrettskonsulent i Oslo kommune.
Håkon Dahl er utdannet ved Norges Idrettshøgskole, der han har en bachelor i idrettsvitenskap og idrettspedagogikk. I tillegg har han en mastergrad i fra BI på markedsføring og teamledelse.

Les: Hentet keeper nord for polarsirkelen

– Vi er veldig fornøyde med å Håkon Dahl med i teamet. For oss har det vært viktig å få inn en generalsekretær som er en god teamleder og som kan være med å utvikle norsk skøytesport fremover. Vi har store oppgaver foran oss, både i markedsarbeid, men også i arbeidet med å øke rekrutteringen til en av Norges nasjonalsporter. Vi tror Håkon vil være rett mann i denne prosessen, sier president i Norges Skøyteforbund, Mona Adolfsen.
– Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med organisasjonen og å komme i gang i jobben. Tanker og idéer har allerede begynt å ta form. Nå gleder jeg meg til å følge World Cupen på Hamar. Det blir spennende, sier påtroppende generalsekretær Håkon Dahl.

I ansettelsesprosessen har NSF fått solid hjelp i fra en av våre hovedsponsorer, bemanningsselskapet Eterni. De har gjort en betydelig jobb i utvelgelsen der det var flere sterke kandidater.

Håkon Dahl overtar stillingen etter Halvor Lauvstad, som hadde sin siste offisielle arbeidsdag 31. januar.
– Jeg vil også få takke Halvor Lauvstad for den fantastiske jobben han har gjort i disse årene. Han ønsker å gå videre til andre spennende oppgaver og vi ønsker ham lykke til med det. Han vil heldigvis fortsatt ha god kontakt med skøytesporten og også fortsette med noen enkeltoppgaver inntil videre, blant annet vil han være med under avviklingen av helgens World Cup i Vikingskipet, sier Adolfsen.

Håkon Dahl vil være ansatt fra 1. mai, men vil først tiltre for fullt i stillingen fra medio august ettersom han allerede har avtale om å ta ut foreldrepermisjon. Han vil imidlertid være informert og involvert i prosesser i NSF allerede fra 1. mai. Frem til Håkon Dahl tiltrer for fullt, vil sports- og utviklingssjef Lasse Sætre gå inn som konstituert generalsekretær i NSF. Lasse har også tidligere hatt denne stillingen og kjenner godt til de oppgaver som ligger under generalsekretæren.