Norges Skiforbund og Henrik Kristoffersen avslutter den rettslige prosessen rundt uenigheten om profileringen av hans private sponsor Red Bull. Kristoffersen har signert en ny, treårig landslagsavtale, der Skiforbundet legger økonomisk og praktisk til rette for et sportslig tilpasset, individuelt opplegg for Kristoffersen utenom konkurranser.

-Norges Skiforbund ønsker å bruke ressursene på aktivitet og en god sportslig satsing. Derfor er vi glade for at vi er enige om en løsning som gjør at fokuset nå kan rettes mot best mulige resultater i alpinbakken, sier sportssjef i alpint, Claus Johan Ryste.

Les: OBOS gir tre millioner i VM-støtte til kvinnefotballen

-Dialogen rundt denne avtalen har vært konstruktiv og god. Den har vært upåvirket av de rettslige rundene i Oslo tingrett. Dette er en sportslig løsning som begge parter er fornøyde med, og som begge parter ønsker, sier Ryste.

Henrik Kristoffersen er fortsatt en del av landslaget. I den nye landslagsavtalen har Norges Skiforbund akseptert Kristoffersens ønske om et eget helse- og treningsopplegg utenom renn, styrt av far og trener Lars Kristoffersen. Forbundet dekker utgifter til trener Einar Witterveen, som skal følge Kristoffersen gjennom sesongen, samt en ekstra assistent-ressurs i seks måneder fra 1. september. Kristoffersen får også i avtaleperioden videreføre sin flaskeavtale med Red Bull.

Les på Helsesjefen: Hvordan gå ned i vekt, støttet opp med forskning

-Jeg er svært fornøyd med at forbundet har imøtekommet mitt ønske om et individuelt tilpasset sportslig regime utenfor rennsesongen, og at Red Bull-avtalen kan videreføres i tre nye år. Dette er optimalt for meg, og langsiktigheten i avtalen er også viktig. Skiforbundets tilrettelegging er avgjørende for at jeg skal kunne prestere helt i verdenstoppen i årene som kommer, sier Henrik Kristoffersen.

-Det er en tid for alt, og nå starter vi med blanke ark. Det tærer på å kjempe prinsippkamper helt alene. Nå er det på tide at jeg fjerner de energityvene jeg selv kan påvirke. Jeg kjenner nå en enorm motivasjon når jeg kun kan fokusere på sportslig fremgang denne sesongen, sier Henrik Kristoffersen, som understreker at han gleder seg til å samarbeide med landslaget nye sjef, Steve Skavik, og hans nykomponerte team av trenere og støtteapparat.