(c) Bilde: Bodø/Glimt: Håkon Evjen

Den 19 år gamle gutten Håkon Evjen fra Narvik viste sammen med et sterkt Bodø/Glimt hvordan lekende og god angrepsfotball skal spilles, ihvertfall i andre omgang. – I går var Strømsgodset verter på Marienlyst stadion i det som de på forhånd var fullstendig klar over ville bli en vanskelig kamp. 

På tribunen var speidere fra flere Premier League klubber, (noe som har blitt vanligere i det siste par årene), de fikk se Håkon Evjen leke seg med Strømsgodset og skyte Bodø/Glimt til nok en triumf i Eliteserien.

Les: Legger 60 millioner euro på bordet for Bundesliga-stjerne

Hvis ikke speidere fra Manchester United og Manchester City, som begge ble observert har notert seg navnet Håkon Evjen gjør de rett og slett ikke jobben sin. – Bodø/Glimt skal ettersigende allerede ha satt en prislapp på sitt stortalent, 35 millioner kroner.

Max som var tilstede fikk en kommentar fra Evjen etter kampen: «Artig at folk vil se på det, men ikke noe skjer før det skjer. Jeg ser fram til å spille de neste kampene her».

 

Det var egentlig to helt forskjellige omganger vi fikk se i går. Førsteomgang ville vi tildelt hjemmelaget hvis ikke det hadde vært for scoringen i det 44 minutt. – Håkon Evjen fikk med seg ballen etter et langt utspill fra Keeper Ricardo Friedrich, så viste frem sine tekniske ferdigheter på 16 meteren og fikk avgårde en slapp ball som trillet mellom bena til en fortvilet Strømsgodset-keeper Morten Sære og i mål.

Andre omgang ble forskjellen mellom de to lagene tydeligere, Strømsgodset er helt nederst på tabellen med bare 10 poeng etter 16 kamper. – Varsellampene i Drammen har lyst en stund uten at det har hjulpet nevneverdig. Strømsgodset er et OBOS-Ligalag neste sesong.

Les: Romelu Lukaku sett på treningsfeltet til Anderlecht

Etter slapt forsvarsspill fra Strømsgodset et kvarter inn i andre omgang fikk Håkon Evjen en ny mulighet og med venstre scoret han sitt sjette mål for sesongen.

Strømsgodset reduserte på overtid ved Moses Dramwi Mawa, men spurten ga ikke poeng. Glimt scoret så 3-1 ved Amor Layouni litt senere.

«Vi spilte ikke noen god kamp. Vi hang litt i stroppene», sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til MAX.

Bodø Glimt er nå oppe i ti seirer, to uavgjort og tre tap på sine 15 første kamper. Dette er Glimts plasseringer i de siste fem sesongene: 11-1. divisjon-15-9 og 13.

Begge lag spiller ny seriekamp hjemme søndag. Glimt får besøk av Vikings mens Godset tar imot eks-trener Ronny Deila og hans Vålerenga.