Hjem Motorsport Norges Mesterskap i Offshore i Langesund
Norges Mesterskap i Offshore i Langesund

Norges Mesterskap i Offshore i Langesund

august 18, 2017

I helgen arrangeres det Norges Mesterskap i Offshore i Langesund. Dette blir hjemmebanen for co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) i Braaten Offshore Racing. Han og pilot Jan Trygve Braaten (47) fra Tvedestrand stiller til start i klassen 3C. Offshore 3C er den største klassen som kjøres i Norge og duoen er regjerende mestere i klassen fra 2016. Målet for helgen er helt klart å ta med seg nok en tittel hjem!

NM kjøres over to race i morgen, lørdag. Starten går ut i sundet i Langesund og rundt Tangen, over Rognsfjorden og tilbake rundt Langøya. «Nå begynner jeg å kjenne på presset, uttaler Kjetil Bjørntvedt. Jeg er født og oppvokst i Porsgrunn og bør kjenne fjorden her ute som min egen bukselomme. Alle båtene som stiller til start har likt utgangspunkt, så det gjelder å holde hodet kaldt og ha kontroll på løypa. En liten feil, å alt kan være tapt. Jeg vant mitt første offshorerace med Jan Trygve under NM i fjor, den gang på hans hjemmebane i Tvedestrand, og jeg har helt klart lyst til å gjenta denne suksessen på min egen hjemmebane nå i helgen, avslutter Bjørntvedt.»

Duoen Bjørntvedt/Braaten leder så langt i år Norges Cupen og har en sølvmedalje i fra EM tidligere i sommer. Det er tett og jevnt blant båtene i klassen og ingen ting er avgjort før båtene er i mål. «Jeg tar aldri en seier for gitt, og må innrømme at i de siste dagene har det blitt brukt mye tid på tenking og grubling, forteller Braaten. Konkurrentene puster oss i nakken hele tiden og klassen har aldri før vært så jevn her hjemme i Norge tidligere. Riktig valg av undervannshus og propeller er ekstremt viktig, så det sammen med rett taktikk kan bli avgjørende her. Vi er klare og jeg gleder med til racet her i Langesund, avslutter Jan Trygve Braaten.»

NM arrangeres av Grenland Racerbåt Klubb lørdag 19. august. . Start race 1 kl. 12.00 og start race 2 kl. 16.15.

 

(c) Foto: Kristian J. Valø

Les også: