Susan Dunklee

WADA har ikke godkjent, naturlig nok, det russiske antidopingarbeidet. Dermed er det mange som reagerer på at russiske Tjumen får arrangere renn.

Canada har allerede gjort det klart at de ikke reiser til Tjumen for å delta i verdenscup renn og nå følger de amerikanske skiskyterne etter.

I en pressemelding sendt ut dagen etter OLs siste skiskytterøvelse skriver Det amerikanske skiskytterforbundet:

«Det internasjonale skiskytterforbundets (IBU) avgjørelse om å la Tjumen få arrangere verdenscupen er helt uakseptabelt. Av hensyn til kampen for en ren sport og vår egen sikkerhet, kan vi ikke delta med god samvittighet.»

Skiskytteren Susan Dunklee, som tok VM-sølv på fellesstart i fjor har twitret uttalelsen.

 

Er Norge for kåte på gull?

Norge synes det er skikkelig dumt at det er renn i Russland, men kommer ikke til å boikotte verdenscupavslutningen i skiskyting i russiske Tjumen.

«Det vi har sagt er at vi er avventende og at vi ikke har veldig lyst til å gå til boikott. Vi mener det er feil å bruke boikott for å fremme idrettspolitikk», sier generalsekretær i Norges skiskytterforbundet, Rakel Rauntun til NRK.

Til tross for at Det internasjonale antidopingbyrået (Wada) har fortsatt ikke godkjent Russlands antidopingarbeid lar Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) landet få beholde verdenscupavslutningen i Tjumen samt to runder av IBU Cupen.

Norge vil bare boikotte hvis og da bare kanskje, at alle de andre store nasjonene gjør det først.