Hjem Fotball Norge med seier over Sveits
Norge med seier over Sveits

Norge med seier over Sveits

april 10, 2017

I solskinnet og sterk vind i Skien tok Norge i mot Sveits til vennskapskamp. Norge med seier i en kamp med mye dårlige avleveringer og unøyaktighet som preget store deler av kampen.

 

Sveits startet kampen godt og allerede etter to minutter kunne det gått galt for det norske laget da Maria Thorisdottir med dårlig tilbakespill til Ingrid Hjelmeseth i det norske målet. Ballen blir plukket opp av det sveitsiske angrepet, rundet keeper, men berøringen blir litt for lang og en våken Maren Mjelde plukker opp ballen. Norge heldige som slapp unna baklengs.

Fire og ett halvt minutt spilt får Norges størst stjerne Ada Hegerberg ball ute på høyre kant og fosser fremover, til slutt blir hun løpt opp av forsvaret til Sveits. Hegerberg prøver å vende opp, og blir holdt, men dommer mener det ikke er frispark.

Verdens beste spiller leverer for Norge

Så endelig skulle det stemme for Hegerberg, med nydelig forarbeid av Caroline Graham Hansen, som stikker igjennom en fantastisk pasning til Hegerberg, som oppskriftsmessig setter ballen forbi keeper fra 7-8 meters hold. 1-0 til Norge.

Kampen var preget av mye unøyaktighet i pasningsspillet, det kunne flere ganger fått fatale følger. Etter åtte minutter er det igjen rot i eget forsvar og Thorisdottir med dårlig klarering og rett til en sveitsisk spiller, heldigvis nok en dårlig avslutning. Norge heldige igjen.

 

To minutter senere, ny stor mulighet for Sveits. Ramona Bachmann med ett flott raid nedover høyresiden, legger ballen inn på hode til Maritz Noelle, men headingen går rett på den norske keeperen.

Så var det Norges tur, etter 14 minutter var det en av banens beste spillere Graham Hansen som skulle vise seg frem, dribler seg frem over halve banen og til slutt sender av gårde en pasning til Hegerberg, men dessverre får ikke hun kontroll på ballen. Kunne blitt en stor mulighet.

21 minutter, igjen Graham Hansen som kjemper til seg ballen på mesterlig vis høyt opp i banen, finner Hegerberg nok en gang, som setter den i mål. Men målet blir annulert for offside.

Selv om Norge er det beste laget, så får Sveits også nok med muligheter. Halvtimen spilt i Skien så er Sveits enda engang igjennom det norske forsvaret, ballen ender hos Ramona Bachmann som sender ballen rett over tverrliggeren til Norge, stor mulighet.

Ny mulighet til Norge etter 37 minutter spilt, det var en god Kristine Minde som tar med seg ballen inn i feltet og får avgårde et greit skudd, men den går rett på keeper Thalmann hos Sveits.

To minutter senere så er det Sveits sin tur, Lara Dickenmann kommer alene med keeper Hjelmeseth og runder keeperen til Norge, men skyter utenfor, enorm mulighet for Sveits.

Ingrid Schjeldeup skulle også få muligheten foran mål for Norge, etter 42 minutter skyter hun rett på keeper fra cirka 20 meter, keeper gir retur, men Norge klarer ikke å fange den opp. Minuttet etterpå kommer Hegerberg alene igjennom, men det blir for skrå vinkel og keeper slår ballen til corner.

På overtid i første omgang er det bortelaget som får omgangens siste mulighet med Lia Wälti som skyter fra 18 meters hold, men den norske keeperen redder greit.

Sveits slår tilbake

En omgang hvor begge lag fikk godt med muligheter og en omgang som var preget av mange feilpasninger. Maria Thorisdottir var ei av spillerne på banen som hadde en dårlig dag på jobben i den første omgangen, og det fortsatte ut i den andre omgangen. Bare minutter inn i den nye omgangen gjør Thorisdottir en feil som ender med frispark til Sveits på 20 meters hold. Heldigvis for Norge var heller ikke Sveits nøyaktig i sine involveringer i kampen og Selina Kuster skyter frisparket himmelhøyt over det Norske målet.

Det skulle gå ett kvarters tid ut i omgangen før Norge kommer frem i 16 meteren til Sveits, men til slutt blir Ingrid Moe Wold avblåst for offside. Bare minuttet etterpå er det Sveits sin tur, Lara Dickenmann får stå umarkert på 20 meters hold og skyter mesterlig ballen i krysset. Det står 1-1.

Fantastisk mål

Det kunne se ut som om det var et mål som skulle til for at det Norske laget skulle våkne i den andre omgangen, for bare minuttet etter at Sveits fikk sin utligning så scorer Norge igjen. Det kunne se ut som Kristine Minde ikke ville være noe dårligere enn sin sveitiske motspiller. Minde skrur ballen like greit ballen i krysset på Solskjær-vis, vakkert. Norge opp i ledelsen igjen, 2-1.

Norge har våknet nå, bare noen få minutter etter målet er Norge på fremmarsj igjen. Veggspill på 16-meteren mellom Minde og Isaksen, Minde får lagt inn til Hegerberg som setter ballen i mål. Dessverre blir målet annulert for en offside.

Både Sveits og Norge får noen mulighet på slutten av kampen, men kampen ender 2-1 til Norge.

871 tilskuere, inkludert den norske landslagstreneren for kvinnelandslaget i håndball, Thorir Hergerisson, som var i  Skien for se sin datter Maria Thorirdottir, fikk se en artig kamp med mange muligheter til begge lagene. Med litt mer nøyaktige pasninger og litt mindre rot, kunne det fort blir fler mål i denne kampen. Norge skal takke trekløveret Hegerberg, Graham Hansen og Minde som skilte seg ut i denne kampen.

 

 

 

 

 

Les også: