Den danske klubben Esbjerg er godt befolket av norske spillere allerede, klubben er også en av Europas beste. Nora Mørk vant mesterligaen, serien og NM med Vipers sist sesong og som hun sier til danske TV 2 nå trenger hun større utfordringer.

«Jeg har et behov for å spille i en annen liga. Og så er det en god klubb med gode ambisjoner, og jeg fikk et utrolig godt inntrykk av Jesper Jensen (trener) da jeg snakket med ham» sier Mørk til kanalen.

Les: Daily Mirror: Har Manchester United ekstra hastverk må de bla opp 100 millioner

«Jeg ønsker å utfordre meg selv med å spille på et lag der det er mange gode spillere» Etter flere sesonger ute med spill i Ungarn og Romania vendte Nora Mørk tilbake til Norge etter et skademareritt i 2020.

Også Kristine Breistøl, Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad, Marit Røsberg Jacobsen og Sanna Solberg-Isaksen spiller for Esbjerg. Frafjord legger imidlertid opp etter inneværende sesong.

Mørk sier at hun er full av ambisjoner foran klubbskiftet neste sommer.

«Jeg kommer ikke til Esbjerg bare fordi det er deilig å bo i Danmark. Jeg kommer fordi jeg vil bli bedre, og jeg kan se at Esbjerg er et godt lag som kan utfordre de beste i Champions League. Jeg kommer fordi jeg har lyst til å vinne»

Les: Da er Mario Mandzukic i gang med sin trenerkarriere

Hun har vunnet mesterligaen fem ganger med tre forskjellige klubber (Larvik, Györ og Vipers), og hun har også vunnet en rekke ligatitler samt mesterskapsmedaljer med Norge. Mørk regnes som en av verdens beste spillere på kvinnesiden.

Ifølge TV2 har Mørk undertegnet en toårskontrakt med Esbjerg. Der blir hun lagvenninne med Henny Reistad, som forlot Vipers til fordel for den danske klubben sist sommer.

Mørk hadde en kort periode som Aalborg-spiller som 16-åring i 2007, men flyttet tilbake til Oslo og spilte i den norske ligaen de påfølgende ni årene.