Hjem Fotball Nok en historie om talentfull spiller som ødelegges i toppklubb
Nok en historie om talentfull spiller som ødelegges i toppklubb

Nok en historie om talentfull spiller som ødelegges i toppklubb

mars 7, 2017

Unge talenter som hentes inn av toppklubber er ikke noe ukjent fenomen. Klubbene investerer i å videreutvikle disse talentene. For spillerne kan det bety altfor mye tid på benken – og missede muligheter i andre klubber.

Hitc Sport skriver om Tom Carroll som i mange år har blitt vurdert som et stort talent på fotballbanen. Han har de siste årene spilt for Tottenham, som nå kjemper i toppen av Premier League.

For en ung spiller må det være stort å være del av et topplag, men dette betyr ikke nødvendigvis noe positivt for egen utvikling. Hos Tottenham ble han bedømt som 6., eller 7. valg for den sentrale midtbaneposisjonen. I prakis betød det minimalt med spilletid.

Forrige sesong spilte Carroll fire seriekamper for «Spurs». Denne sesongen var det til og med tynnere med spilletid. Før januar stod Carroll registrert med kun én kamp. Det kom i form av et innbytte – som varte i ca. ett minutt.

Så returnerte Carroll tilbake til klubben han oppholdt seg i 2014/2015-sesongen. Swansey City befinner seg riktignok i andre enden av Premier League, men for Carroll har det vist seg som et viktig sceneskifte.

I den nye klubben herjer unggutten, og har rukket å gjøre seg bemerket i sine seks kamper. De nye omgivelsene, og kanskje også de andre forventningene og kravene i Swansea, har fått talentet umiddelbart til å blomstre videre.

Mot Burnley lyktes han med 89 % av passningene sine og skapte tre målsjanser. Tom Carroll har vist seg som en viktig bidragsyter for at Swansea nå har sneket seg over nedrykksstreken.

Dette er nok et eksempel på unge talenter som i en topplubb har lyktes – på papiret. Men som kjent utvikles ikke talentet på en benk, eller en tribune. Spilletid må til.

Kanskje andre unge spillere bør se til Tom Carroll og løsrive seg fra en tilværelse i skyggen på et topplag, og søke klubber der mulighetene er større for å utvikle seg som fotballspiller. Nils Arne Eggen sa vel noen kloke ord om dette… Sportsbetting på ComeOn

(@F7/Swansea City)

Les også: