Noah Jean Holm

Den norske 19 år gamle spissen NoaH Jean Holm har ble for et par år siden en del av ungdomssatsingen til RB Leipzig. Holm har spilt 39 aldersbestemte landskamper. – Det er nettopp spill på landslaget som har åpnet opp døra til en portugisisk storklubb.

Han imponerte stort for G18-landslaget i 2019 med sju mål på elleve kamper, deriblant med to mål i 2-1-seieren over Tyskland i november.

Les: James Milner har spikret planen for de neste årene

Holm har skrevet under på en fireårsavtale med klubben som ligger på 7.-plass i toppdivisjonen i Portugal, Vitoria de Guimaraes. Han kommer fra spill på Leipzig sitt U19-lag.

Den portugisiske klubben bekrefter selv at Holm kommer gratis til klubben og at han har en utkjøpsklausul på 50 millioner euro.

Som 15-åring i 2016 ble Holm tidenes yngste Strømsgodset-spiller med proffkontrakt. Han kom til Drammen da faren David Nielsen ble assistenttrener under Ronny Deila. Nielsen er nå trener i danske Aarhus.

Les på F7: Reis på dagsturer med Leiebil – Malaga by er den perfekte basen

Året etter gikk han fra Strømsgodset til RB Leipzig. Der ble det spill på klubbens U17- og U19-lag. Han fikk aldri debuten for A-laget. Sist sesong ble det sju mål og fire målgivende pasninger på 18 kamper i Bundesligas U19-liga. I tillegg scoret Holm tre mål på seks mesterligakamper for Leipzig U19.