Kilde: Pixabay

Ishockeylaget Jets lanserer turnering for konsollspillet NHL 19 som skal avholdes i februar 2019. Kvalifiseringer skal holdes fra den 19. januar fram til 10. februar 2019. Den store finalen skal finne sted den 18. februar 2019 og da skal toppspillerne fra hver av Xbox One og Playstation 4-plattformene konkurrere om å bli kronet den offisielle Winnipeg Jets NHL 19-vinneren.

Kilde: Pixabay

 

Prisen på 10 000 USD samt mulighet til å spille med Jets sine profesjonelle spillere gjør denne turnering til et av de store e-sport eventene i 2019. De to beste i finalen skal strømmes på JetsTV og Twitch. E-sport har blitt utrolig dynamisk sjanger av sport og den turnering skal engasjere Jets-fans og Chel-spillere fra hele Nord-Amerika. NHL-spillmiljøet er spesielt lidenskapelig og de vil få mulighet til å samarbeide med og spille mot ekte Jets-spillere i en morsomt show-kamp. Det skal bringe fansen til og med nærmere spillet og spillerne de elsker.

E-sport og tradisjonell sport

Denne spennende lanseringen er enda et bevis på hvordan tradisjonell sport og e-sport har begynt å samarbeide. E-sport ha blitt utrolig populært og har en voksende følgermasse. På grunn av dens populært hører du mye oftere om E-sport i nyhetsbildet, sammenlignet med noen få år tilbake. Det er også snakk om at E-sport kan bli en OL-gren. Det er derfor viktig med konkurranser som NHL 19 turneringen for å sette mer lys på E-sport som en sport.

 

I de siste årene har store klubber fra NBA og FIFA investert mye i e-sport. Det er mange grunner at de gjør det og den situasjon er win-win for begge parter. På den ene siden bringer det mer inntekter for klubber og lettere introdusering av nye spillere til publikum. På den andre side, får e-sport mer anerkjennelse og legitimitet. Nyere generasjoner som spiller videospill kommer i mer interaksjon enn eldre som bare fulgte med på TV.

Men det er definitivt mer en lidenskap som gjelder her. Det er flere ting til som er felles til vanlig sport og e-sport og det er trening og utholdenhet som gjelder for begge.

I tillegg til det, er det flere og flere utdanningsinstitusjoner som satser på esportlinjen – enda et tegn av e-sports etablering i samfunnet.

 

Tilbudet av sportsspill øker

Tilbudet av sportsspill har økt kraftig og du finner spill for de fleste sporter. I tillegg til å tilby sportsspill på tradisjonelle platformer som PC, Xbox og Play Station, har flere aktører fra iGaming bransjen begynt å tilby flere sportsspill i tillegg til betting. På casino spill Norge finner du spill som Break Away, som er inspirert av ishockey. iGaming bransjen har ligget litt etter med spilltilbud innenfor sport, men på grunn av økende etterspørsel så kan kjente spillutviklere som for eksempel Netent og Microgaming tilby flere spill for mer nisjesporter som ski, rugby og sumobryting.

I de kommende årene forventer man at spilltilbudet vil fortsette å øke og at sportsspill vil bli mer populære innenfor E-sport og holde sine egne turneringer.