Snart klar. lads. (foto: newcastle, twitter)

Da de nye Newcastle-eierne hadde fått på plass signaturen til den engelske landslagsbacken Kieran Trippier, hørte vi nesten et lettelsens sukk fra Nordøst-England. Eddie Howe skaffet seg en regjerende La Liga-mester og Southgates utvalgte på høyrebacken. Scoring mot Everton i 3-1 seieren og matchvinnende scoring mot Aston Villa bekreftet også de offensive kvalitetene til Trippier.

Med Trippier i Newcastle-skute skulle nedrykk unngås. Så forvant 31-åringen ut av kamparenaen mot Villa etter scoringen – og trolig for resten av sesongen. Brudd i foten resulterte i operasjon. Eddie Howe gir statusrapport.

Les: Alltid et høydepunkt: Ferrari presenterer Formel 1-bilen 2022

-Det var en god nyhet av operasjonen gikk bra, men jeg har ingen anelse om hvor lang til han kommer til å være ute. Vi håper å ha ham tilbake før slutten av sesongen, men det er jo en meget alvorlig skade, sier Howe til BBC.

Speedy recovery. (foto: newcastle, twitter)

Og legger ikke skjul på at tapet blir stort for laget etter det Trippier viste i de fire Premier League-kampene.

Selve overgangssummen var på rundt 12 millioner pluss ad-ons. Ikke avskrekkende, men ifølge ulike engelske medier betaler Newcastle Trippier den høyeste lønna ever på rundt 7-8 millioner pund i året. Mye er satset på Trippier som en langsiktig løsning, men også som kortsiktig redningsmann. Nå løser 31-åringen dessverre lite på kort sikt.

Les: 38-åringen Maketo Hasebe lander 5-årskontrakt i Bundesliga

Vi føler med Howe, Trippier og Newcastle-supporterne.