14 000 supportere nøyer seg ikke lenger med å juble. (foto: newcastle, twitter)

Forrige sommer hadde Newcastle-eier Mike Ashley begynt å planlegge hva han skulle gjøre med pengene fra salget en gruppe saudi-araberne. Så startet proteststormen, som endte med at Ashely ble sittende igjen med planene sine – og som fortsatt eier i pengesluket Newcastle United.

Supporterne har hatt en langvarig kamp med Ashley om styre, stell og behandlingen av managere. Nå har 14 000 medlemmer i klubbens supportergruppe bestemt seg for å kjøpe seg plass ved forhandlingsbordet.

Les: Dortmund har funnet erstatter som skal matche Haaland

-I tiår har supporterne fått høre at det er hjertet i klubben, men når det skal treffes viktige beslutninger, er vi alltid utelatt, begynner lederen for supportergruppen, Greg Tomlinson til Sky Sports.

-Det er en lei tendens i fotballen og i livet at pengene bestemmer. Derfor føler vi at supporterne skal være en aktiv del av samtalene som bestemmer fremtiden for Newcastle United, sier Tomlinson.

Lykkes ikke supportergruppen med å samle inn nok penger til å kjøpe seg en andel, blir de allerede innsamlede pengene donert til veldedighetsprosjekter i lokalsamfunnet. Vi tviler på at supporterne klarer å endre spillereglene i fotballgamet, men håper virkelig at hjertet i klubben klarer å mobilisere nok til å få en stemme.

Les: Andre gigant har nå meldt seg ut av Haaland-racet