Que? (foto: barcelona, twitter)

I El Clasico scoret Ronald Araujo Barcelonas andre scoring og sendte Real Madrdid-spillerne i sjokktilstand inn til pause. Den uruguayanske spilleren har med resten av Barca-laget vist supporterne at Xavi har funnet veien ut av jungelen. Nå skal Xavis utvalgte sikres for de neste årene, mens de siste forsterkningene skal på plass de kommende overgangsvinduene. Araujo er en av brikkene som nå skaper utfordringer.

For det er liten tvil om at den uruguaynske landslagsspilleren (7 landskamper) er en forsvarsspiller Barca vil ha med videre. Midtstopperen ble hentet til Barcelona fra Boston River i 2018, spilte seg gjennom 44 kamper på Barcas B-lag, med A-lagsdebut allerede i oktober 2019.

Les: Forbereder massivt bud på Salah

Nå har 23-åringen rundet 73 kamper for de store gutta, der han også har vist frem sine offensive gener – som mot Real Madrid. 6 scoringer har det blitt, Xavi akter å ha med seg den sør-amerikanske spilleren med videre.

Men så enkelt er det ikke. Samtidig som Barcelona finregner på alle utgiftsposter for å manøvrere seg gjennom nettet av økonomiske restriksjoner La Liga har lagt på den skakkkjørte klubben, vet tydeligvis Araujo hva tjenestene hans er verdt ute på markedet.

Senor Araujo. (foto: barcelona, twitter)

Med kontraktutløp sommeren 2023 har forhandlinger mellom spiller og klubb pågått en stund, men ifølge Sport er det som et grand canyon mellom partene.

Les på Tysk Fotball: Marca: Borussia Dortmund følger spesielt godt med på det som skjer hos Real Madrid

Flere Premier League-klubber står viftende med en lukrativ lønnskontrakt, Sport hevder Barcelona har tilbudt 23-åringen en tredobling av hans nåværende lønn for å signere forlengelseskontrakten. Ifølge salarysport.com henter Araujo ut 35 000 pund i uka.

Barcelona har en lønnsstruktur som krever at de best betalte skviser mindre, mens de «dårligst betalte spillerne» som Araujo ikke kan forvente å sammenligne seg med de best betalte. Ikke en helt sunn struktur som får spillere som Araujo til å søke det grønnere gresset. Såkalt.

Barcelona kommer ikke til å være ferdig med gammel moro på en god stund. I mellomtiden må Xavi kalkulere med at alle spillerne han ønsker å beholde ikke kommer til å bli på Camp Nou. Det er en ny fotballverdensorden der ute.