Hvis du ikke kan slå dem - kjøp de beste spillerne deres. (foto: liverpool, twitter)

Jürgen Klopp ledet sine spillere ut av Champions League, men med sikker kurs mot en historisk Premier League-tittel. Nå har viruskrisen også satt det meste på hodet i fotballens verden. Spørsmålet Klopp må stille seg, er: Hvor sterk er egentlig troppen før kommende sesong?

Det første overgangsmarkedet blir å regne som en unntakstilstand, men flere hevder at når vi endelig kan slippe å definere situasjonen som en pandemi, kommer forholdene på overgangsmakedet til å endre seg for «evig tid».

Les: Bekreftet: Chelsea har fått på plass en viktig langsiktig brikke

Hvem må selge spillere? Hvem har råd til å kjøpe? Hvem har råd til å vente? Blir det mer av byttehandler, osv.

For Liverpool, med ambisjoner om å være best på balløya og i Europa, blir de andre toppklubbenes bevegelser av stor betydning. Barcelonas klubbpresident har denne uken forsikret siner rivaler om at de har finansiell pondus, og akter å gjennomføre de «nødvendige» overgangene.

Når flere av toppklubbene som ikke trues av økonomisk kollaps fortsetter å forsterke troppen sin, må Liverpool se nøye på sine egne spillerressurser:

Les på Popidol: Plutselig hører vi på The Police igjen

Kan vi fortsette å dominere i Premier League (og helst Champions League) de neste 2-3 sesongene med den eksisterende troppen?

Vi skal ikke glemme at Liverpool siden sommeren 2018 bare har signert én spiller på førstelaget, Takumi Minimino. Når vi i tillegg har sett at det mangler en game-changer av verdensklasse på midtdbanen, blir spørsmålet denne sommeren/høsten:

Skal Klopp i disse krisetider stole på sine spillerressurser, eller har Liverpool med sine ambisjoner ikke råd til nok et inaktivt overgangsvindu?

Vi tror Liverpool må ta frem de offensive taktene – også på spillermarkedet.

Les: Fare lurer: Liverpool må spille alle kortene riktig de kommende sesongene