Hjem Fotball Nærmer seg Champions League-plass
Nærmer seg Champions League-plass

Nærmer seg Champions League-plass

mars 19, 2017

Med dagens seier over managerløse Middlesbrough ligger Manchester United bare tre poeng bak Liverpool som innehar den fjerde og siste plassen til neste års Champions League, og United har en kamp mindre spilt.

I dagens kamp var det den ofte utskjelte Marouane Fellaini som skrev seg først inn i målprotokollen da han stanget inn et innlegg fra Ashley Young fra kort hold etter 30 spilte minutter. Dermed avsluttet Fellaini endelig sin Premier League-måltørke som har vart i 30 Premier League-kamper.

Og når Jesse Lingard dunket ballen inn fra over 20 meter i andreomgang virket det hele å være avgjort. Men Rudy Gestede ville det annerledes, og med et kvarter igjen å spille satte han inn reduseringen etter at Chris Smalling spilte et klareringsforsøk rett i føttene hans seks meter fra mål. Dermed ble det en mer nervøs og amper avslutning enn United-fansen satte pris på.

Men to minutter på overtid kunne de puste lettet ut når Antonia Valencia kunne trille inn det som må være et av de  letteste målene han har scoret for United. Tidligere United-keeper Victor Valdes skled når han skulle klarere et tilbakespill og dermed kunne Valencia enkelt dytte ballen i mål.

-Vi kontrollerte kampen helt til vårt andre mål. Så startet de å spille langballer inn i feltet, sa Mourinho etter kampen.

-Jeg tror vi lot dem presse oss for langt inn mot vår egen 16-meter og da ble det å kjempe i 15 minutter hvor de ikke hadde sjanser men var i farlige områder.

Med dagens seier har Manchester United vunnet 600 kamper i Premier League. De har heller ikke tapt på 18 kamper, siste tap i Premier League var mot Chelsea i oktober.  De har derimot spilt flest uavgjort av alle lag i Premier League i år, sammen med nettopp Middlesbrough.

Etter kampen var det knuffing og krangel i spillertunnelen, hvor en krangel mellom Uniteds Eric Bailly og Middlesbroughs Rudy Gestede virker å fortsette. De to hadde kort brytekamp mot slutten av kampen og det virket som omde ikke klarte å la uenigheten bli igjen på banen.

Les også: