(b) Bilde: Roland Garros: Rafael Nadal

Drøye to uker før starten på årets første Grand Slam, åpnet Rafa Nadal sesongen med tap i United Cup, mot Cameron Norrie, en motstander som i sine fire tidligere møter med spanjolen ikke hadde klart å vinne et sett.

Denne lørdagen var imidlertid briten mer komfortabel enn verdens nr. 2 og kunne vinne oppgjøret, 3-6, 6-3, 6-4.

Nadal ville til tross for alt ikke trekke konklusjoner utover kampen, der han berømmet motstanderen.

Les: Football-Insider: Dumper Tottenham-spiller etter bråk

«Han er en toppspiller. Jeg var ikke veldig imponert fordi jeg vet at han er veldig god. Han gjorde mange ting bra: veldig solid, ingen feil, serverer bra. Jeg kan gjøre ting bedre og jeg må gjøre det.» forsikret spanjolen.

Om det kommende Australian Open, hvor Nadal skal forsvare tittelen sin, sa han at «jeg må være raskere fysisk og litt mer solid. Det er en måte å forbedre seg på, men jeg har tid før Australian Open starter om to uker».

Spanjolen var imidlertid misfornøyd med de insisterende spørsmålene om pensjonisttilværelsen. «Hver gang jeg kommer på en pressekonferanse, virker det som om jeg må trekke meg,» sa Nadal.

«Du er veldig, veldig interessert i pensjonisttilværelsen min. For øyeblikket er det ikke tilfelle. Når denne dagen kommer, vil jeg gi deg beskjed. Men ikke fortsett om pensjonisttilværelsen, for jeg er her for å fortsette å spille tennis.»

LES OGSÅ: The Athletic: Lampard frir til Manchester United

Nadals neste kamp i United Cup blir mandag mot De Minaur.

«Han er en stor spiller,» sa Nadal om De Minaur. «Han spiller superraskt, med en veldig høy intensitet. Han har forbedret serven. Det blir nok en veldig tøff kamp og jeg må spille veldig bra for å ha noen sjanse.»