(c) Bilde: Sarpsborg 08: Thomas Berntsen

Sarpsborg 08 er berømte for å selge spillere og hente inn gode penger til klubben, frem til i år har de også klart å balansere salg med utvikling og kjøp av billigere spillere som har lykkes. 

Sarpsborg 08 har hatt noen gode år på toppen av norsk fotball og har de siste årene vært i to cupfinaler, har én bronsemedalje og et gruppespill i Europa League bak seg.

Les: En stjerne er født, tidenes yngste målscorer noensinne for Barcelona

Sarpsborg helt sist i Eliteserien, det har fått mange, inkludert oss i sporten til å stille spørsmålet om de rett og slett har solgt mer enn de burde, nå kommer det frem at sportssjef Thomas Berntsen får bonus per spillersalg han gjør.

Penger er aldri en god motivasjonsfaktor

«Det er korrekt at vår sportssjef Thomas Berntsen har en avtale som reguleres blant annet av spillersalg. Det tror vi er et viktig virkemiddel for å ha en sportssjef som ikke bare vil ha spillere inn, men også ser viktigheten av å drive klubb», sier styreleder Cato Haug til TV 2.

Det kan umulig være økonomisk smart å rykke ned til OBOS-Ligaen.

Les: Black Panther 2 har fått navn, dato, regissør og skurk

Berntsen selv mener det hele er uproblematisk.

«Jeg uttaler meg ikke om kontrakten til meg eller Geir på TV. Det er et privat anliggende mellom klubb og oss. Det jeg kan si er at spillersalgene til nå er det som har gjort at klubben har vært i to cupfinaler, tatt bronse i serien og vært i gruppespill i Europa. Uten spillersalg hadde vi aldri vært der. Vi hadde aldri hatt den troppen vi har, og vi hadde aldri kunnet konkurrere i toppen av Eliteserien» sier han til samme kanal og fortsetter:

«Hvis sånne klausuler foreligger i noen kontrakter kan jeg skjønne at det stilles spørsmål ved det. Hvis slike klausuler finnes kan man sikkert vinkle det negativt. Jeg tror det er veldig positivt for en klubb å ha personer som ønsker å utvikle klubben. Alle klubber, kanskje bortsett fra PSG, Barcelona, Real Madrid og Manchester-lagene» er selgende klubber.

Senere i dag tar de i mot Viking, vinner de den kampen forlater de sisteplassen i Eliteseien og overlater den til Strømsgodset som tapte sin kamp mot Stabæk 1 – 2.