(c) Bilde: Stabæk: Youness Mokhtar

Da det bare var timer igjen til overgangsviduet stengte fortalte Stabæk sin sportssjef Inge Andre Olsen at en solid forsterkning satt på flyet og at de håpet de ville rekke deadline. 

Så ble det tyst og vi trodde alle at avtalen gikk i vasken, men nå to dager etter vinduet stengte har de offentliggjort at Nederlandske Youness Mokhtar er en del av Stabæk.

Les: Bare Max Verstappen var bedre enn Mick Schumacher

Youness Mokhtar var ute av kontrakt og dermed hadde ikke sportssjefen bråhast med å få signaturen på plass. Tirsdag gjennomgikk 27-åringen fysiske tester, og sent på kvelden underskrev han avtalen som gjør han til Stabæk-spiller i 2019.

Les: Flyr inn erfaren angrepsspiller, håper å signere før midnatt

Mokhtar har spilt for flere nederlandske klubber, PSV Eindhoven og Twente i tillegg til at han har hentet hjem litt ekstra penger i Saudi-Arabia og Tyrkia.

«Vi får en teknisk spiller, med gode pasningsferdigheter, som vil passe godt inn i Stabæk, og som vil utfylle de spillerne vi allerede har i laget», sier Olsen til egen web.

«Jeg er en teknisk spiller som er god til å drible, og så har jeg en god pasningsfot. Med mine driblinger og pasninger håper jeg å servere assists, men også score noen mål selv,» sier 27-åringen.

Angrepsspilleren er født i Nederland, men har foreldre av marokkansk opphav. Mokhtar representerte treskolandet på flere aldersbestemte landslag, før han ble landslagsspiller for Marokko. For nordafrikanerne har han spilt både for U20- og U23-landslaget.

Mokhtar har en bror som har vært flyger for Norwegian – som har fortalt ham litt om Norge. Ellers har han undersøkt litt selv på verdensveven om hva som venter ham i sitt nye hjemland.

– Stabæk har en god ungdomsavdeling og et ungt lag. Med min erfaring tror jeg at jeg kan hjelpe de unge spillerne. Jeg ønsker å være suksessfull her og hjelpe laget til en høyest mulig tabellplassering.

Les på Helsesjefen: Strakstiltak etter stort utbrudd av pneumokokk i Møre og Romsdal

I og med at avtalen kom etter vinduet stengte er det med forbehold om at Fotball forbundet godkjenner avtalen, noe de trolig gjør i og med at Youness Mokhtar er klubbløs.

Førsteinntrykket er veldig bra. Det er et fint sted å komme til. Litt kaldere enn i Nederland, men det er veldig hyggelig å være her, sier Mokhtar til Stabak.no.