Hjem VintersportLangrenn Nå har Therese Johaugs virkelige mareritt startet
Nå har Therese Johaugs virkelige mareritt startet

Nå har Therese Johaugs virkelige mareritt startet

mars 13, 2017

Tro ikke at noen får en rettferdig behandling. Utgangpunktet for CAS er at du er skyldig inntil det motsatte er bevist. Det skal normalt være påtalemakten som skal bevise skyld, i tilfelle doping er det motsatt.  Med andre ord er det ikke bare Therese Johaug som blir dårlig behandlet, det er alle.

Får du saken din behandles av CAS er det mest som å sammenligne med en kontinuerlig rotfylling. Det er selvsagt skuffende med en lang ankesak, men nå har CAS lovet å være raske.  De kaller 4 til 5 måneder for raskt, ihvertfall før neste sesong starter.  Hvor vanskelig kan det være å dømme henne ? Det hele burde ikke ta mer enn et par timer. Spørsmålet blir om det tar så lang tid fordi det er så mange som ønsker å sole seg i andres ulykke.

Generalsekretæren i CAS, Matthieu Reeb sier: «Jeg føler meg sikker på at det kommer en avgjørelse innen fire-fem måneder, i hvert fall før neste sesong.»  Alle som har hatt kontakt med CAS sammenligner det med helvete, noe de ikke unner noen og det verste de noen sinne har vært borti.   Sannsynligheten for frifinnelse eller redusert straff er knøttliten, trolig får hun i følge de eksperter som vet minst to år.

Samfunnet har blitt så hard at vi godtar at andre blir dømt for småting, det dreier seg ikke bare som Therese Johaug, men utøvere over hele verden som får ødelagt jobb, karrière og familie for bagateller og millimeter mål.

Therese Johaug ønsker at saken skal gå for åpne dører, sikkert fordi hun ønsker at verden selv kan følge med og være vitne det overtrampet som hele denne saken er.  Problemet er bare at FIS må være enig, dermed skjer det trolig ikke. FIS som har en misunnelse for Norge hegemoni i skisporet er ikke kjent for åpenhet, ei heller CAS.

Hva med å reformere anti dopingarbeidet.

Alle detaljer og regler har ødelagt det som anti dopingarbeidet var ment å være, nemlig å hindre at utøvere jukser med farlige metoder for å fremme prestasjon. Med andre ord aktiv juks. Nå går utøvere rundt i konstant redsel for å gjøre noe feil, bruke feil tannpasta eller spise belgisk biff.

Det er nå en armada av mennesker som lever av dette, hva med å overlate oppgaven til Politiet og normalt rettssystem. Det har ihvertfall potensialet av å bli bedre.

Det skammens teater som Therese Johaug nå utsettes for fordi hun har behandlet en synlig sykdom på en måte som ikke er ferdighetsfremmende er skadelig for skisporten og arbeidet mot doping.

Les også: