Jordi Alba er stort sett på de fleste lister som lages over de beste venstrebackene i verden. Han er den ideelle tilrettelegger for Barcelona sin superstjerne Lionel Messi med et snitt på 20 assist i løpet av en sesong. 

En forlengelse av avtalen har vært snakket om en stund, men sett utenfra har det vært litt merkelig at ingen har vært nervøse. Fans og klubb har skjønt at Jordi Alba er akkurat der han ønsker å være.

Jordi Alba utvider kontrakten med Barcelona til 2024, det har vært usikkert på om manager Ernesto Valverde har tenkt på Jordi Alba som en del av klubben fremover, men den tanken har Lionel Messi effektivt parkert.

Les: Messi nekter Barcelona å se etter en Jordi Alba erstatter

Man skjønner litt av hvor viktig Barcelona mener Jordi Alba er når det er en utkjøpsklausul på 500 millioner euro i kontrakten. (ca 3,7 milliarder kroner).

Les: Pep Guardiola er verdt mer enn 700 millioner kroner i året for City

Foruten å være en mester på venstre side av FC Barcelona, er Jordi Alba også Lionel Messis beste partner

Den spanske venstrebacken har vært i Barcelona siden sommeren 2012 kom fra Valencia. Jordi har spilt 282 for klubben siden da.

Snart er det bare de aller beste matematikere som kan regne seg frem til et resultat som ikke viser at Barcelona blir seriemestre, de leder med 7 poeng til Atletico Madrid på andreplass. – Etter 25 serierunder har Barcelona 57 poeng.

Les på Popidol: Enkle tips for å bedre konsentrasjonen din