Oliver Kahn liker ikke det som skjer - spesielt ikke at det skjer utenfor forhandlingsrommet.

Robert Lewandowski har hatt en ekstrem påvirkning på Bayern Münchens resultater siden overgangen fra erkerival Dortmund i i 2014, 344 scoringer sier det meste. Bayern har hatt en ekstrem påvirkning på Lewandowskis personlige suksess, det viser premieskapet til den polske verdensstjernen. Da gjør det vondt å se forestillingen som utspiller seg for åpen mikrofon mellom partene.

33-åringen fortalte etter siste Bundesliga-kamp mot at dette var trolig hans siste. Sportsdirektør Salihamidzic hadde da gått direkte ut og sagt at Lewandowski skal uansett spille ut kontrakten til sommeren 2023. Så kom bekreftelsen fra Xavi på at Barcelona var i samtaler med Bayerns største angrepsressurs.

Dette var utgangspunktet før mandagens pressekonferanse til Lewandowski.

-Hva som er sikkert nå er at min æra i Bayern er over. Jeg ser ingen mulighet for at jeg fortsetter karrieren min i denne klubben… Jeg ønsker ikke å fortsette, sa en krystallklar Lewandowski.

For oss ble dette et overaskende, men likevel taktisk forståelig virkemiddel fra 33-åringen. Vi husker godt hvordan Harry Kane ble hengende som «syndebukken» da han ville forlate klubben, men ble nektet av Daniel Levy og gjengen. Det var Kane som var den vanskelige. Lewandowski har tydeligvis ingen planer om å la Bayern München styre kommunikasjonen.

LES: Tolisso ferdig hos Bayern München

Reaksjonen fra Bayern-bossen kom umiddelbart.

-Jeg vet ikke hvorfor Robert har valgt å gjøre dette her. Offentlige uttalelser som denne hjelper ikke på noe. Robert har blitt kåret til verdens beste fotballspiller to ganger på rad her, sier Oliver Kahn til Sport1.

Som viser at han ikke har tenkt å gi opp kampen om å overbevise nr.9 om å respektere kontrakten og spille ut neste sesong.

-Jeg synes han skal tenke over hva han har, kommer det fra Kahn.

Ifølge tyske Sky Sports har Barcelona sendt inn bud på 32 millioner euro for å raske til seg målgarantisten, småpenger i forhold til hva 33-åringen leverer ved å bære Bayern-drakta en siste sesong. Bundesliga-scoringer er én ting, posisjonen som den 3. mestscorende spilleren i Champions League, en annen.

LES: Tre Premier League-klubber jakter Richarlison

Det er trist å følge utviklingen i Bayern, men nå kan Oliver Kahn kanskje «få bistand» fra La Liga, som stikker noen solide kjepper i hjulene til skakkjørte Barcelona.

Uansett, nå koker det skikkelig hos Bayern.