Nicklas Bendtner var både elsket og hatet av Arsenal fansen.

Dagens nyhet er egentlig noe vi har vært klar over lenge, men nå har Rosenborg sin hovedtrener Eirik Horneland bekreftet det i en samtale med Eurosport på Lerkendal. 

«Han ser du ikke onsdag (cupkamp mot Ull/Kisa). Han har mer eller mindre spilt sin siste kamp for Rosenborg»

«Er det avklart?»

«Ja, det har vi vært forent om ganske lenge».

«Men i godt humør utpå her ennå?»

«Ja, det er han. Heldigivis for det».

Det er ingen stjerner igjen etter Lorden nå forsvinner fra norsk fotball.

Det som skjer på banen er en ting, men fotball er i tillegg til å være blodig alvor også underholdning, man trenger stjerner for å selge billetter og få folk til å benke seg ved foran tv skjermen.

Nicklas Bendtner var i brullup i helgen og ikke tilstede på Lerkendal da Rosenborg vant 3 – 0 over Vålerenga. – Etter tre strake seire i Eliteserien klatrer Rosenborg opp på 9.plass, Vålerenga går motsatt vei og er ned på 7.plass etter to strake tap.

Les på Popidol: Nicklas Bendtner i bryllupet til tennisstjerne Caroline Wozniacki

Da Nicklas Bendtner kom til Lerkendal foran 2017 sesongen var det mange som trodde det var en forsinket aprilspøk. – Det er den mest profilerte overgangen til en norsk klubb noen sinne, med nesten 10 år i Arsenal (inkludert låneopphold) og en sesong i Juventus.

I sin første sesong scoret han 19 ganger på 29 kamper og ble toppscorer i Eliteserien, mens det året etter ble med fem fulltreffere.

Han har vært ute i kulden i Rosenborg nesten hele sesonginnledningen, og har ikke vært i troppen på flere runder.

Les: Sky Sports: Pogba kan bare glemme det

Den danske stjernespissen startet serieåpningen da laget tapte borte mot Bodø/Glimt og så mot Molde i femte serierunde. Da Sarpsborg 08 kom på besøk var han henvist til benken. På topp valgte Eirik Horneland unggutten Erik Botheim, som nylig var tilbake fra skade.

Da etterlyste Bendtner selv en forklaring på situasjonen fra Horneland.