Farhad Moshiri

De siste årene (altfor mange) har Everton-supporterne vært med på en berg-og-dalbane tur som stort seg har i nede i Premier League-dalen. Nå kommer beklagelsen fra klubbeieren.

Carlo Ancelotti bragte orden og håp inn på Goodison Park da han første del av sesongen viste Everton-supporterne at klubben faktisk har en plass i øvre del av Premier League, og endte sesongen åtte fattige poeng bak Chelsea på 4. plass. Nå var Everton tilbake på rett kurs!

LES: Liverpool legger en milliard på bordet!

Så dro Ancelotti til Real Madrid (man sier ikke nei til denne klubben) for å hanke inn titler i La Liga og Champions League. Den italienske reven etterlot seg det som skulle vise seg å bli en sesong horribiles for Everton.

Frank Lampard klarte med et nødskrik å holde Everton utenfor døra til Championship-heisen på vei ned, nå skjønner Everton-eier Farhad Moshiri at prosjektet hans ikke har vært noen suksess.

LES: Frank Lampard har ny midtstopper på plass

I et åpent brev til Everton-supporterne kommer noe så uvanlig fra en klubbeier som en unnskyldning.

-Det har ikke vært en god nok sesong og vi er nødt til å gjøre det bedre. Det ble gjort feil, og for det vil jeg gjerne si unnskyld. Stadionen alene vil ikke hjelpe oss med å oppnå våre ambisjoner, og vi er oppsatt på å ikke gjøre de samme feilene igjen. Inklusiv at vi ikke alltid har brukt store beløp på en riktig måte, skriver Moshiri.

Mellom linjene kan vi også ane at Moshiri møter den høylydte kritikken supporterne kom med da han ansatte Rafa «erkerival» Benitez som erstatter for Ancelotti, med et: yes, stupid thing not to listen to you.

LES: Selger unna for å ha råd og plass til Jesse Lingard

Dette er fortsatt bare ord fra Everton-eieren, men for supporterne betyr det at de fremover vil ha en større mulighet for å bli hørt. Nå skal det igjen skues fremover. Noen måneder med Carlo Ancelotti ved roret viste at mye er mulig for gjengen fra Goodison Park.