Jasper Cillessen

Tenk hvor fantastisk den nederlandske keepeeren Jasper Cillessen vil få det nå som han reiser til Gran Canaria den nest sørligste av Kanariøyene, en øygruppe i Atlanterhavet. Han får oppleve det beste av hva norsk kultur har å oppdrive i omgivelser som er varmere enn her hjemme Norge og Nederland.

Nederlenderlendere i mindretall på øyparadiset, men det er ikke så farlig for 35 åringen kom kan kose seg med nordisk mat på Heia Norge i Porto Rico eller hurtigruta bar som annonserer med kvikke servitører og gode stoler. – Man skal heller ikke glemme norges viktigste kultur eksport «Lillebror»

Les: ESPN: Manchester United tråkker hardt på bremsen

Bjørn «Lillebror» Sande Larsen fra Nøtterøy slo gjennom som artist da han var medprogramleder på «Reisesjekken» på TV Norge, sammen med Helge Hammelow-Berg.

UD Las Palmas har signert den nederlandske målvakten for de neste to sesongene, etter en overgangsavtale inngått med klubben hans, NEC Nijmegen. Tidlig i sin karriere før han gikk fra sin bardomsklubb Nijmegen til Ajax var Rosenborg som forstatt var en av de store klubbene i Norge frempå med et bud, men da Ajax la nesten 40 millioner på bordet ble det for dyrt for sjefene på Lerkendal.

Jasper Cillessen slutter seg til UD Las Palmas på en avtale for de neste to årene.

  • Trent i ungdomsrekkene til NEC, hvor han gikk videre til førstelaget, ble Cillessen overført til Ajax i 2011/12-sesongen, og spilte 143 kamper for dem. I sesongen 2016/17 ble han overført til FC Barcelona, ​​og forsvarte det katalanske målet i 32 kamper, inntil Valencia CF kjøpte tjenestene hans i sesongen 2019/20, hvor han spilte 57 kamper for Che-laget. Til slutt, i sesongen 2022/23, returnerte Cillessen til sin opprinnelige klubb, NEC Nijmegen, hvor han har nådd 100 kamper i mål.

Med en omfattende karriere i Eredivisie, La Liga, Champions League og Europa League, blant andre konkurranser, har den nye UD Las Palmas-keeperen spilt for Nederland 65 ganger.

Han har vært en dobbel La Liga-mester (FC Barcelona), en dobbel Copa del Rey-mester (FC Barcelona), en dobbel spansk Super Cup-mester (FC Barcelona), og en trippelmester i Nederland (Ajax).

ENGELSKE KLUBBER: Sir Jim Ratcliffe kritiserer «urettferdig» avgjørelse om Manchester United Jean-Clair Todibo-deal