Dansk dynamitt! (foto: ajax, twitter)

Stort sett når vi skriver om Ajax dreier det seg om salg av spillere. Vi føler oss derfor litt forpliktet til å vie noen ord til den spillende fotball-klubben Ajax. Nå venter en tysk gigant.

Det er alltid noe spesielt når nederlandske og tyske klubber møter hverandre. Kanskje det har noe med de historisk knalltøffe møtene mellom Tyskland og Nederland i mesterskap siden 1970-tallet?

Den ultimate duellen.

Ajax koste seg til 3-0-seier over AEK Athen for to uker siden, mens Bayern München slo Benfica 2-0 i åpningskampen i Champions League.

Nå møtes klubbene på tirsdag. To klubber som begge er under press etter tap i helgen. Erkerivalen PSV knuste Ajax 3-0, og Bayern gikk på 2-0-skrell mot Hertha Berlin.

(c): Bilde Ajax: Frenkie de Jong

Supertalentet Frenkie de Jong gikk glipp av lørdagens kamp, men er trolig tilbake mot Bayern.  Matthijs de Ligt har også kommet seg på beina etter skade. Bayern møter også en Kasper Dolberg som fikk kjent på følelsen av å score i helgen.

Bayern München må starte uten Corentin Tolisso med kneskade og Rafinha med ankelskade, som dermed blir sittende ute sammen med  Kingsley Coman og Leon Goretzka – også ute med ankelskader.

Vi satser på at Müller holder seg på beina. (foto: bayern, twitter)

Dette er status før kamp. Vi kjenner det kribler i magen med utsiktene for en slags god gammeldags Tyskland vs. Nederland-kamp.

Hvertfall for oss som opplevde Johan og Der Kaiser.

Les: Mourinho får støtte fra mannen han skjelte ut!