ULLEVAAL: (SPORTEN) Landslagssjef Lars Lagerbäck har tatt ut en ny spiller i troppen til kampene i November for Norge.

Troppen til privatlandskampen mot Israel på Ullevaal 11. november og bortekampene i Nations League mot Romania og Østerrike henholdsvis 15. og 18. november ble tatt ut mandag.

Troppen er nokså lik fra den forrige samlingen, men ny inn i laget er Molde-stopperen Stian Gregersen.

– Vi synes han har gjort det veldig bra. Vi så på han i vår og han har også vært med i bruttotroppen tidligere. Vi synes han har gjort det veldig bra i Eliteserien og Europa League, så vi synes han fortjente en sjanse nå, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

LES: Neymar klar for forhandlinger


Enkelte spørsmålstegn

Den norske landslagssjefen sier han er fornøyd med helheten i troppen, men samtidig understreker han at det er visse usikkerhetspoeng i enkelte spillere.

– Det er noen spørsmålstegn, så vi vet ikke helt sikkert om alle de uttatte kan være med, men om de blir friske så har vi alle disponible, sier han.

LES: VIF brøt en vond rekke i oppgjøret mot Strømsgodset

– Det finnes alltid noen som er nære troppen og noen posisjoner som er i grenseland på hvem vi skal velge, men hovedkjernen på 15-18 spillere er ganske gitt, fortsetter landslagssjefen.

– Alt i egne hender

Samlingen starter med en privatlandskamp mot Israel, før Nations League-gruppen skal avgjøres. Med to seire der har Norge vunnet gruppen og rykket opp til A-puljen i Nations League.

– Det blir uvanlig med en treningskamp. Der kommer vi til å rotere en del spillere. Vi skal gjøre alt for å vinne den med tanke på trekningen til VM-kvalifiseringen, men førsteprioritet på denne samlingen er selvfølgelig på de to Nations League-kampene. Nå har vi en bra sjanse og alt i våre egne hender med tanke på å vinne gruppen, sier Lagerbäck.


Troppen:

Keepere: Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), Andre Hansen (Rosenborg BK), Sondre Rossbach (ODD Grenland).

Forsvarsspillere: Haitam Aleesami (FC Rostov), Omar Elabdellaoui (Galatasaray), Jonas Svensson ( AZ Alkmaar), Martin LInnes (Galatasaray), Birger Melling (Nimes), Stefan Strandberg ( FC Ural), Stian Gregersen (Molde), Leo Østigård ( Coventry City), Kristoffer Ajer.

Midtbanespillere: Patrick Berg (Bodø/Glimt), Sander Berge (Sheffield United), Mohamed Elyounoussi (Celtic), Stefan Johansen (Fulham), Fredrik Midstjø (AZ Alkmaar), Mathias Nordmann ( FC Rostov), Morten Thorsby (UC Sampdoria), Martin Ødegaard ( Real Madrid), Markus Henriksen (Rosenborg BK)

Angrepspillere: Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), Joshua King (AFC Bournemouth), Aleksander Sørloth (RB Leipzig), Jens Petter Hauge (AC Milan)