(c) Bilde: Molde FK: Fredrik Brustad

Fredrik Brustad, som signerte for Molde 16. juni 2016, skal spille for den skotske klubben Hamilton AFC, som spiller i den øverste divisjonen.

Før Molde spilte han for AIK og Stabæk, nå blir det utlån til Premiership-klubben Hamilton.

29-åringen har spilt totalt 59 kamper og scoret 15 mål for Molde i de drøye to årene han har spilt her. Kontrakten hans strekker seg ut 2019.

Les: Drømmer fortsatt om å løpe fort med en ball mellom beina

Låneavtalen gjelder fram til kommende sommer. Hamilton ligger etter tre serierunder på niendeplass, to poeng bak Hibernian, som Molde møtte i kvalifiseringen til Europa League.

Les på F7: Oppfordret kvinner til å bli gravide med fotballstjerner

Du husker muligens denne litt spesielle saken som dukket opp for noen dager siden.

Sveriges beste tikjemper Fredrik Samuelsson bruker Molde-angriper Fredrik Brustad som eksempel på hvorfor Usain Bolt ikke kan lykkes som fotballspiller.

De er begge veldig raske

Friidrett, framfor alt 100 meter, er ekstrem eksplosivitetstrening, som handler om å løfte tunge vekter med bare eksplosive krefter. Fotball er mer utholdenhet, mer kondisjon og fordrer et lavere tyngdepunkt. Folk som er litt dumme tror vel at Bolt kommer til å springe forbi alle. Slik fungerer det ikke, sier Samuelsson til Expressen.

– Det er mye mer å ta hensyn til: offside, timing i løperne, spilleforståelse. Bare fordi man har 98 av 100 i hurtighet på FIFA, er man ikke nødvendigvis en god fotballspiller. Det har vi sett mange eksempler på, fortsetter 23-åringen og drar overraskende nok Fredrik Brustads navn ut av hatten.

«Jeg holder selv med AIK. Ta en spiller som Fredrik Brustad, som var i klubben i noen sesonger. Han er veldig rask, men nja. Det holder ikke. Man må ha en følelse og spilleforståelse. Nå er vel ikke den australske ligaen den beste i verden, men likevel. Det man kan lure på er om dette er et PR-stunt eller om han faktisk forsøker å få en fotballkarriere?» spør Samuelsson.

God statistikk
Brustad er kjent som en av norsk fotballs hurtigste spillere og har fått mye ros av trener Ole Gunnar Solskjær tidligere.

Denne sesongen har det gått tråere med bare én scoring på elleve kamper fra start, men i fjor scoret Brustad åtte mål på 22 kamper med Björn Bergmann Sigurdarson som makker.

29-åringen hadde sin beste sesong i Stabæk i 2014 med ti mål og seks assist på 24 opptredener i Eliteserien. De prestasjonene gjorde at AIK på banen og hentet Brustad til Sverige. – Der levert hurtigtoget fem mål og fire assist på 27 seriekamper, men bare tolv av dem var fra start.