Da var det gjort. De formelle bekreftelsene mangler per fredag formiddag, men de kommer. Harry Kane bretter sammen Spurs-drakta og gir fra seg nøkkelkortet, Moises Caicedo forlater badebyen Brighton, var først på vei til Arsenal, så Chelsea. På fredag ble det klart han styrer unna hovedstaden og velger Liverpool.

Harry Kane har scoret seg inn i posisjon som en av verdens aller beste spisser. I «gamle dager» var det målmaskinene gigantene var villig til å betale mest for. Denne uken viste det seg at nye regler gjelder.

LES: Harry Kane kysser karrierens første trofé på lørdag

For mens Harry Kane (riktignok med bare en sesong igjen av kontrakten) selges til Bayern for 100 millioner euro, strekker Liverpool seg langt over grensene klubben tidligere har satt, og betaler 105 millioner pund for en ecuadoriansk 21-åring med 45 kamper i en av de store ligaene og 32 kamper for verdens 40. beste fotballnasjon.

En defensiv/sentral midtbanespiller med 45 kamper på øverste nivå til pris på rundt 1,4 milliarder kroner. Målgarantisten Harry Kane for rundt 1,2 milliarder kroner.

LES OGSÅ: Tidligere Chelsea-spiller tilbake i Premier League

Ja, vi vet kontraktsutløp og alder er to faktorer som spiller inn, men likevel. Det betyr ikke at det gjør oss noe klokere på denne utviklingen.