Lusail stadium, Doha Qatar er en av flere stadioner som er bygget av migrantarbeidere.

En enke fra Nepal fikk kompensasjon etter sin manns død.

Millioner av menn – primært fra Asia, India og Afrika – har i mange år arbeidet i Qatar, for å gjøre staten klar til VM-sluttspillet.

Stadioner, boliger og infrastruktur skulle bl.a. bygges, og det har kostet mange liv. Flere tusen migrantarbeidere har mistet livet, selv om de ble beskrevet som friske og raske, da de kom til Qatar.

En av dem, som mistet livet, var den 27-årige Rup Chandra Rumba, som forlot sin familie i Nepal, for å kunne tjene penger til seg selv, og for at familien skulle få et bedre liv.

Les: Premier League-spiller kjøper fotballklubb

Daily Mail har undersøkt opplysninger om hans død, og har bl.a. snakket med hans enke, Nirmala Pakhrin. Ifølge avisen døde Rup Chandra Rumba i sin bolig, som ikke var blitt godkjent til beboelse. Det fremgår i statens egne register under ‘Workers’ Welfare Standards’.

Han var også ansatt i et uautorisert selskap, Maskey Contracting, som i ettertid er blitt fjernet fra flere prosjekter i Qatar.

Enken fik et brev fra Hassan Al Thawadi, som er ‘Head of Supreme Committee for Delivery & Legacy’ i forbindelse med sluttspillet, hvor hun fikk fortalt, at hun ikke er berettiget til kompensasjon for sin manns død, fordi han hadde jobbet mindre enn et år i Qatar.

Hun fikk dog allikevel en liten sum med penger. Hassan Al Thawadi fikk overtalt firmaet til å gi henne en kompensasjon på 1500 pund – tilsvarer 17566 kroner – for sin manns død.