Edu Gaspar

Da Arsene Wenger gikk av som manager bestemte klubben å endre på sin struktur og ansette en teknisk direktør/sportsdirektør, nå har de hvis vi skal tro brasilianske medier hentet hjem en av sine gamle spillere.

Arsenal har så langt nektet å kommentere  at tidligere Arsenal midtbanespiller Edu Gaspar har avtalt en retur til klubben som sin nye tekniske direktør. – Den 40 år gamle lederen, som imponerte først som sportsdirektør for korinterne, før han begynte å jobbe med Brasil sitt landslag.

Les: Tok farvel med Aaron Ramsey

Han har angivelig signert en femårig avtale med Gunners som først starter etter sommerens Copa America, som avsluttes 7. juli.

Les: Diego Godin holder pressekonferanse om ny klubb

Rekrutteringssjef Sven Mislintat ble foreslått til rollen, men forlot klubben da det ble klart at leder av fotballvirksomheten Raul Sanllehi ønsket å gå i en annen retning.

Hensikten var alltid å ansette noen for rollen i full tidskapasitet, og etter kontakt med tidligere Roma og Sevilla, Executive Monchi, samt Ajax teknisk direktør Marc Overmars, ikke endte med suksess rykket Edu opp til førsteplass på ønskelisten.

Edu sin CV har vært imponerende siden han avsluttet en skade plaget spiller karriere. Under sin tid i Korintierne vant klubben Copa Libertadores, Sør-Amerika tilsvarende Champions League.

Brasilianerne er favoritter for å vinne Copa America hjemme denne sommeren, i hva ville være en perfekt send-off for 40-åringen med et voksende rykte.