Joselu

Denne sommeren var den opprinnelige planen å hente inn en superstjerne som kan ta stafettpinnen videre fra Karim Benzema, men den regjerende Ballon d’Or vinneren fortsetter å levere mål og har nylig forlenget sin kontrakt.

Nødvendigheten av en ny spiss på superstjernenivå er ikke like akutt. For noen uker ble det gjennomført en undersøkelse blant Real Madrid fans om hvem de helst ønsket seg av Erling Braut Haaland og Kylian Mbappe. – Den norske Manchester City målmaskinen vant overlegent, dessuten er Karim Benzema tungt skuffet over sin tidligere landslagskollega etter «sviket» fra i fjor sommer.

Les: Verdens beste fotballspiller har en god grunn til å ikke ville spille med Kylian Mbappé

Selv om Karim Benzema ser ut til å bli i klubben, ønsker Real Madrid å styrke konkurransen i spissposisjonen. – Dessuten kommer Mariano til å dra videre.

Madrid vurderer å signere en ung spiss og hente inn en eldre spiss til en lavere pris som kan levere, mens de venter på at sommeren 2024 skal komme. Det er først neste sommer klubben er klar til å bruke milliarder på en Erling Braut Haaland eller Kylian Mbappé.

Joselu er overraskende svært aktuell. Den 33 år gamle Espanyol-spissen som kom gjennom Real Madrid-akademiet.

Relevo melder at spissen, som debuterte med det spanske landslaget i mars, etter en strålende sesong, med 19 mål totalt mellom klubben sin og landslaget. – Impoenrende med mange mål på et dårlig lag, men nå kan Espanyols nedrykk komme til en fordel.

LES: Sky Sports: Tuchel har ringt engelsk landslagsspiller

I Joselus kontrakt står det sort på hvitt at lønna halveres hvis klubben havner i Segunda og hvis han har et tilbud som tilsvarer lønnen han mottar i Espanyol, er klubben forpliktet til å selge ham.

Kontrakten hans går ikke ut før 30. juni 2025, og han er blant de best betalte spillerne i Espanyol-troppen, med en bruttolønn på rundt €3 millioner per sesong.

Men Joselu er ikke det eneste alternativet, langt ifra. Hos Real Madrid diskuteres flere navn og ulike profiler. Men det er ingen tvil om at kontraktsforholdene til den spanske spissen (født i Stuttgart) er svært gunstige dersom Real Madrid ender opp med å velge en angriper av hans profil.

Les på Capitol: Nadderud bytter til kunstgress

Litt historie!
Joselu kom til Madrid i 2010 fra Celta. Han ble signert av Ramón Martínez, som kom tilbake til klubben da Florentino Pérez kom tilbake. Han ble født i Stuttgart, hvor foreldrene emigrerte fra Galicia, men kom tilbake i en alder av fire. Han strålte sterkt i Madrid-akademiet og ble førstevalget midtspiss i Castilla-laget som vant opprykk til andre divisjon i sesongen 2011-12. Det laget, med spillere som Nacho, Carvajal, Morata og Jesé og coachet av José Alberto Toril, var det siste laget som klarte å rykke opp til nivå to i spansk fotball.

Det opprykket, der han scoret ikke mindre enn 26 mål, ga ham en overgang til Hoffenheim i en avtale verdt €6 millioner. Derfra gikk han videre til Eintracht Frankfurt, Hannover 96, Stoke City, Deportivo, Newcastle, Alavés og til slutt Espanyol. Selv om han allerede har markert seg med Real Madrids førstelag, til tross for de få mulighetene han har hatt.

José Mourinho var treneren som ga ham sin debut med førstelaget, i en tropp som hadde Cristiano, Kaká, Benzema, Higuaín, Di María, Özil osv. Til tross for alt dette hadde han to muligheter: den første i siste kamp av sesongen 2010-11 mot Almería på Bernabéu, en 8-1-seier i en kamp der han kom inn i det 84. minutt og scoret Madrids åttende i det 86. minutt. Den påfølgende sesongen, i andre etappe av Copa del Rey 32-runden mot Ponferradina (5-1), kom Joselu inn i det 78. minutt og scoret i 4-1-seieren i det 79. minutt. Han har derfor to Real Madrid-mål på 18 minutter, og kan være i ferd med å legge til flere neste sesong.