Hjem Fotball Men hva med Trumps mur?
Men hva med Trumps mur?

Men hva med Trumps mur?

april 6, 2017

Sentrale medlemmer i FIFA har tidligere sagt at det vil være vanskelig for USA å få fotball VM på grunn av det forslåtte, men avviste innreiseforbudet for personer fra 5 land. Disse landene kan kvalifisere seg til et sluttspill og dermed vil ikke lag eller fans komme inn i USA for å delta. Det alene vil ødelegge USA sine sjanser.  Et eksempel på et land som kan kvalifisere seg og som står på listen er Iran. De  har et helt ok landslag som tidligere har kvalifisert seg og kan gjøre det igjen.

Til tross for advarslene har nå USA gått sammen med Canada og Mexico  for å utarbeide en søknad følge The Guardian. Visstnok skal de offisielt lansere seg selv senere i år.  Allerede noen timer etter nyheten slapp ut har sosiale medier i Mexico eksplodert med kommentarer som er tydelige på at USA må velge, mur eller fotball VM.

Fotball-VM i 2026 vil være det første utvidede mesterskapet med 48 deltakerland. USA har tidligere arrangert fotball VM i 1994, mens Mexico har hatt to mesterskap i 1970 og 1986. Canada har aldri vært på arrangørsiden.

 

Les også: