Føler seg hjemme, men trenger tid uten ryggsekk. (foto: barcelona, twitter)

Nederlenderen var angrepssjefen hos Lyon med 76 scoringer og 55 assists på 178 kamper. Nå er 29-åringen i ferd med å få skylda for at Lionel Messi fortsatt savnes.

Se La Liga direkte på UnibetTV

Forventninger er en rar greie, og har ofte liten kontakt med virkeligheten. Barcelona mistet verdens beste angrepsspiller i sommer, Memphis Depay ble løftet frem som erstatteren som skulle ta over teten på poengstatistikken.

Les: Newcastle har funnet den perfekte januar-signeringen hos Everton

Nå har nederlenderen gjort nettopp dette, men når midtstopper Gerard Pique står notert med bare 2 scoringer færre enn Depay, da forteller det mye om situasjonen til Barca-angrepet.

(fra goal.com)

Det tar tid å tilpasse seg en ny liga. For Memphis Depay var starten i Barca-drakt sterk, med geniale scoringer i oppkjøringen til sesongen. Barcelona løftet selv frem spilleren i kommunikasjonen sin, men så startet alvoret. Depay opplevde en omvendt utvikling som nykommer, der glimrende prestasjoner fra start gikk over til en nærmest usynlighet på kamparenaen.

Det startet med en outstanding debut i 4-2 kampen mot Real Sociedad hvor Depay oste klasse, kreativitet og beslutsomhet. Så fulgte tidlige scoringer i kampene mot Athletic Club og Getafe før piffen forsvant. Siden august har Depays eneste scoringer kommet fra straffemerket mot Levante og Valencia, assist har det ikke blitt noe av.

Det ble spesielt tydelig i El Clasico på søndag at nederlenderen ikke er på høyden i Barcelona-drakten når det drar seg til. Dette var kampen Barca virkelig trengte en briljant Depay på Camp Nou. I stedet valgte Depay de vanskelige løsningene som ofte resulterte i turnovers. I løpet av El Clasico mistet Depay ballen 16 ganger, inkludert den som sendt David Alaba i fullt firsprang mot Barcelona-målet til Real scoring.

Spanske Marca var ikke videre imponert over Depay i en av årets viktigste kamper, og beskrev «hans minimale innvirkning var bekymringsfull».

Nederlenderen kom på free transfer, er ikke i nærheten av å sprenge lønnstaket i klubben, så hva er problemet?

(fra fc barcelona latest news.com)

Problemet er at Barcelona ikke har fått tilbake balansen etter de siste årene med kaos i kulissene og i regnskapsbøkene, med tre managere siden mai 2017, med den fjerde manageren trolig på trappene – og krateret etter Lionel Messi. Inn til dette kom fotballartist og heltatovert løve, Memphis Depay.

I 2015 ble Depay hentet til Old Trafford som den neste store, men da den unge nederlenderen ikke lyktes å møte forventningene ble arbeidshverdagen i Manchester for krevende. Flopp-merkelappen fulgte Depay over til Lyon der han uten den tunge ryggsekken fylt med ekstreme forventninger dro til med 22 scoringer og 15 assists i første sesong.

Se La Liga, Bundesliga, Ligue 1, Serie A og mye mer på UnibetTV

(foto: barcelona, twitter)

Hos Barcelona er ryggsekken tilbake. Hvis fotballartisten skal konfronteres hver eneste uke der han ikke leverer, kan Barcelona bare glemme nederlenderen. Memphis Depay er Memphis Depay, ikke 27-åringen som skal erstatte historiens beste angrepsspiller i løpet av debutsesongen.

På onsdag får nederlenderen forhåpentligvis mulighet til å være seg selv i La Liga-kampen mot Rayo. At Depay har det i beina, det har han bevist. Når ryggsekken ikke blir for tung.