Air Haaland. (foto: dortmund, twitter)

Forrige sesong begynte internasjonal media å sammenligne konkurransen mellom de to unge målmaskinene med den som har pågått mellom Messi/Ronaldo det siste tiåret+. På tirsdag tok franskmannen et langt skritt som Haaland skal jobbe for å matche.

Etter syv minutter mot Club Brugge hadde Mbappé scoret to. Erling Haaland kvitterte med to scoringer i andre omgang mot Besiktas. Dermed kom de to ut av tirsdagen «duell» som likeverdige.

Samtidig gikk Mbappé først forbi spilleren med syv Ballon D´Or trofeer. 70 sekunder inn i kampen mot FC Brügge dro 22-åringen til med scoring og skrev seg inn i historien som den yngste noensinne til å ha nådd 30 scoringer i Champions League.

Messi var 23 år og 31 dager da han nådde milepælen i 2010, Mbappé holdt seg under 23-års merket med 22 år og 352 dager. Ikke store forskjellen, men nok til å gjøre seg historisk.

Pipenkelt, Lionel. (foto: psg, twitter)

Haaland ligger rundt etogetthalvt år bak Mbappé i bursdagsløypa, men med Dortmund ute av Champions League blir Haaland stående med 23 CL-scoringer ut resten av sesongen. Realistisk med syv scoringer til mens Haaland fortsatt er yngre enn 22 år og 352 dager?

Vi kan ikke skjønne annet enn at Haaland skubber både Mbappé og Messi nedover på lista som den råeste av de yngste. Så lenge han holder seg delvis skadefri og velger klubben som gir de beste Champions League arbeidsforholdene, vel og merke.