(c) Bilde: Arendal: Kim Kvaalen

Etter å ha trent med Arendal gjennom vinteren har midtbanespiller Kim Kvaalen signert for klubben som prøver å finne fotfeste i sin nye virkelighet i PostNord-Ligaen.

Arendal har den dårlige kombinasjonen av ny stadion som koster mye penger og nedrykk som effektivt sørger for mindre inntekter. Målsetningen er klar, OBOS-Ligaen skal nåes neste år.

Arendal har slagordet «sammen er alt mulig» vi får for dere skyld håpe det stemmer.

«En meget spennende spiller som vi kan få mye glede av», sier trener Mattias Andersson.

Kim Kvaalen var under kontrakt med Vindbjart, nå har de tydeligvis forhandlet frem en løsning som begge parter er fornøyd med – og spilleren har også skrevet under på kontrakten med Arendal Fotball, slik at formalitetene i forbindelse med overgangen er i orden.

Odd og Vindbjart
Kim Kvaalen er opprinnelig telemarking og spilte snaue to år i Odd før han flyttet til Sørlandet som student. Han ble fanget opp av Steinar Skeie og Vindbjart, og har siden vært en viktig spiller for venndølene. Men etter nedrykket til 3. divisjon, så hadde han ambisjoner om fortsatt å spille på høyest mulig nivå.

– Jeg har vært i Vindbjart siden 2011, så det var kanskje på tide å forsøke noe nytt nå. Arendal var det mest aktuelle alternativet for meg, ettersom opplegget her er slik at jeg kan kombinere det med jobb og andre forpliktelser, sier Kim Kvaalen – som samtidig innrømmer at tidligere lagkamerat Preben Skeie har vært blant dem som har argumentert for at han burde velge nettopp Arendal.

Store forventninger
Nå er han glad for at alle formalitetene er i orden – og at både Vindbjart og Arendal har vært løsningsorienterte. Og han ser frem til en sesong som han har store sportslige forventninger til.

– Det er høyt nivå i spillergruppen, og hele opplegget i klubben er mer profesjonelt enn det jeg er vant til. Jeg opplever at det er et godt miljø i Arendal og gode rammer for å kunne videreutvikle meg som fotballspiller, sier Kim Kvaalen som beskriver seg selv som en aggressiv ballvinner som gir jernet for laget – samtidig som han er en god ballspiller. – Men jeg bør bidra med flere mål og assister. På det området kan jeg forbedre meg, og det vil jeg jobbe med, sier han.