Viaplay slipper denne sommeren et stort antall titler. Blant dem er historien om Manchester Uniteds legendariske manager: «Sir Alex Ferguson: Never Give In» og «Made in Senegal», som handler om Liverpool-stjernen Sadio Mané.

  • Dokumentarene Viaplay tilbyr komplementerer denne sommerens store turneringer på en perfekt måte, med filmer som tilbyr fascinerende historier om noen av sportsverdenens beste – og til og med verste atleter, sier Kim Mikkelsen, nordisk sportsdirektør i NENT Group.

Les: Bekrefter Arsenal bud på EM-stjerne

Gjennom en periode på 27 år trente Sir Alex Ferguson Manchester United og ledet laget til store suksesser, blant annet den historiske «the treble» i 1999 som ble kronet med finaleseieren over Bayern München i UEFA Champions League. I Viaplay-dokumentaren «Sir Alex Ferguson: Never Give In» forteller hovedpersonen selv historien bak hva som gjorde ham til verdens mest suksessrike fotballtrener, når man måler opp antall titler vunnet.

Ferguson snakker om å vokse opp i et vanskelig strøk i Glasgow, kampen som forandret hans unge liv, som senere bragte ham til en glimrende trenerkarriere med Aberdeen og deretter med mektige Manchester United, og om dagen i mai 2018 da han fikk hjerneblødning.

Filmen er regissert av Fergusons sønn Jason, og blant stjernene som stiller til intervjuer finner vi blant annet Ryan Giggs og Eric Cantona, som deler sine syn på den legendariske treneren. Alt i alt er det en fascinerende historie som ingen fotballfans bør gå glipp av, uansett hvilken klubb man skulle holde med.

Les: OBOS-prisene falt 2,3 prosent i Oslo

  • Sir Alex er en streng, rettferdig og ekstremt sjarmerende mann med hjertet på rett sted. Han visste akkurat hvilke knapper han skulle trykke på for å gjøre oss bedre som fotballspillere, men først og fremst som mennesker, sier Viaplays svenske fotballekspert Bojan Djordjic, som flere ganger har gjestet fotballstudio i Norge. Djordjic spilte under Ferguson i Manchester United mellom 1999 og 2004.

«Sir Alex Ferguson: Never Give In» er ikke den eneste spennende fotballdokumentaren Viaplay legger til i arkivet denne sommeren. Blant de andre finner vi ikke minst «Made in Senegal» fra 2020, som handler om Liverpool-stjernen Sadio Mané, som forlater landsbyen sin for å skrive fotballhistorie mot alle odds. I tillegg finner vi «Becoming Zlatan» om den svenske superstjernen Zlatan Ibrahimovic og «Next Goal Wins» som forteller historien om verdens dårligste landslag, Amerikansk Samoa. Øygruppen innehar rekorden største tap i en landskamp, da Australia slo dem med svimlende 31-0: En artig kontrast til toppfotballen som nå spilles både i Europa (EM) og Sør-America (Copa America).

Viaplay slipper også sportsdokumentarer som ikke handler om fotball denne sommeren. Utvalget inkluderer «The Kings», en dokumentarserie i fire deler som handler om bokselegendene Sugar Ray Leonard, Marvin Hagler, Thomas Hearns og Roberto Duran, som stod for en brennhet rivalisering på 1980-tallet, og «Senna», filmen om en av motorsportens store ikoner, den brasilianske Formel 1-stjernen Ayrton Senna, som døde i et løp i 1994. Dokumentarfilmene er inkludert i alle Viaplays abonnementer.

Sommerens sportsdokumentarer på Viaplay:

King Otto (1. juni)
FIFA Family: A Love Story (1. juni)
Sir Alex Ferguson: Never Give In (1. juli)
The Kings (1. juli)
Next Goal Wins (1. juli)
Nike’s Big Bet (1. juli)
Senna (1. juli)
Made In Senegal (1. juli)
Dark Horse (1. juli)
Becoming Zlatan (1. juli)
Race To Perfection (1. august)