På offensiven. (foto: arsenal, twitter)

Forholdet mellom Arsenal og Marseille har blitt overraskende tett de siste sesongene, der de to klubbene «gjør hverandre tjenester». Nå er Marseille igjen tilbake i London får å hente inn forsterkninger.

Den franske sentrale midtbanespilleren Mattéo Guendouzi dro tilbake til hjemlandet og Marseille etter et opphold i Arsenal det ikke akkurat luktet svidd av. Unai Emerys favoritt, men med 82 kamper i den rød/hvite drakten, 1 scoring og 5 assists sier mye om oppholdet som startet i 2018. Hos Marseille kom Guendouzi hjem. Forrige sesong på utleie fra London-klubben, kåret til sesongens beste signering i Ligue 1, permanent kontrakt med Marseille fra i sommer. For Arsenal var dette også den perfekte løsningen på det som hadde blitt et problem for Arteta.

LES: Bayern München har skjønt det bare er én spiller som kan erstatte Lewandowski

Da William Saliba før forrige sesong fortsatt ikke hadde utsikter til nok spilletid hos Arsenal, ble Marseille kontaktet. Utleie for sesongen, til det som ble 21-åringens skikkelige gjennombrudd. Midtstopperen var på banen i 52 kamper og del av den knallsterke andreplass for Marseille i Ligue 1.

Nå har Saliba returnert til London, men Marseille – og Gunedouzi – har ikke gitt opp med å overtale midtstopperen til å returnere til Ligue 1 og Champions League-spill.

Det stanser ikke der. Marseille har tydeligvis stor appetitt på Arsenal-spillere. Ifølge The Athletic er Ligue 1-klubben på Arsenal for å leie venstrebacken Nuno Tavares. 22-åringen ble hentet til Emirates fra Benfica forrige sommer, og har vært på banen i 27 kamper.

LES: Scott Parker går for gjenforening med tidligere Fulham-spiller

Da får vi se hvilke planer Arteta har for Taveres neste sesong, vi blir ikke overrasket hvis portugiseren tar en sesong i Marseille-drakta for å spille seg klar for de store oppgavene som venter på Emirates de neste årene.

LES: Keeper Nick Pope blir ikke med Burnley ned, fortsetter i Premier League