Savner nok rollen hos Ajax (foto: sevilla, twitter)

Julen Lopetegui hentet Kasper Dolberg på leie forrige sommer. Dansk dynamitt skulle slippes løs i La Liga. Dolberg startet forsiktig, Lopetegui og Sevilla startet sesongen svakere enn vanlig og treneren som hentet Nice-spilleren til klubben fikk sparken i oktober. Så entret en sør-amerikaner scenen som krevde at dansken skulle tine opp.

-Dolberg er ung med store egenskaper, men han trenger en relasjon til medspillerne. Dette er ikke tennis, det er fotball. Det er 11 spillere som spiller.. Han kan ikke språket, og han er introvert, sa Sevilla-trener Jorge Sampaoli til Bold tidligere i høst.

LES: Leeds bekrefter årets første kjøp!

På tirsdag ble det klart at Dolberg kommer seg ut av kontrakten.

Det var stor glede tidligere i dag da Bundesliga-klubben Hoffenheim, Bundesligas for tiden 11. beste klubb, ønsket ham velkommen i Tyskland. Den kule klubben melder at Kasper Dolberg nå er «ready to rock».

Hoffenheims direktør, Alexander Rosen er imponert over sin nyankomne danske: «Kasper er en spiss som utmerker seg ved sin intelligente måte å spille på samt sin utmerkede teknikk, sin dynamikk og en viss fysiskhet. Han er en konstant trussel med sine smarte løp, og han er flink til å holde ballen med ryggen mot mål»

LES OGSÅ: «Det gir ingen mening for meg å komme tilbake til Bayern München»

– Vi er overbevist om at han kan tilføre noe til spillet vårt som vi ennå ikke har i troppen vår for øyeblikket. Gitt vår situasjon i angrep, er vi glade for muligheten til å finne en slik spiller som kan hjelpe oss å vinne.

Selv om det er en leieavtale, kan det ende opp med å bli et lengre opphold.

Den tyske klubben har sikret seg en kjøpsopsjon, som betyr at de kan signere ham på permanent basis dersom de neste månedene i Tyskland ender opp med å bli en suksess. Dette er ifølge Dolbergs franske klubb, Nice.

Les: Scott Parker forvirret: -Jeg skjønner det ikke

Vi krysser fingrene for at Dolberg lander og kan levere det vi vet den danske landslagsspissen har potensiale til. Marerittet i Sevilla er i det minste over.