Paul Robinson spilte de åtte første årene for Leeds før han gikk videre til Tottenham

Den tidligere Leeds keeperen Paul Robinson som ble kjent for å scoret to mål som keeper det ene fra 85 meters avstand, mener å vite hva Leeds manager Marcelo Bielsa vil bruke sine økte budsjetter på i sommer.

Den argentinske manageren som mener han ville vunnet absolutt alle kamper hadde det ikke vært for at hans spillere er mennesker hylles av alle om dagen. – Uansett han har brakt Leeds tilbake til Premier League trolig som seriemester i Championship.

West Yorkshire-klubben ble garantert automatisk opprykk fra etter at deres nærmeste konkurrent West Brom tapte 2-1 på Huddersfield. – Etter Leeds sin hjemmeseier 1 – 0 mot Barnsley leder de med fem poeng over West Brom.

Leeds har en kamp mindre spilt og vil hente hjem mesterskapet hvis de henter bare et poeng til.

Leeds peker på manager Marcelo Bielsa for å forklare hvorfor de er tilbake i Premier League, og der skal de bli, den tidligere keeperen tror planleggingen allerede har startet.

Robinson oppfordrer Leeds til å prioritere signeringen av to lånesoldater som spilte en nøkkelrolle i deres opprykk.

Ben White har vært solid bak etter ankomsten Brighton. Han var forholdsvis ukjent da han kom, hans meget gode sesong hos Leeds har ført til interesse fra flere lag blant annet Liverpool. Robinson insisterer på White må være en prioritet for Leeds. Han vil også ha en avtale for Jack Harrison, som har imponert på lån fra Manchester City.

Les: Spissen Victor Osimhen sier nei til Premier League giganter

«Konsolidering er det rette ordet, de trenger å bli i Premier League,» sa Robinson til Sky Sports.

«Bruken må være fornuftig og må være innrettet for å beholde klubben i Premier League.

«De har hatt Ben White fra Brighton på utlån som etter min mening sesongens spiller»

“Han og Jack Harrison vil være nøkkelen hvis det er mulig å beholde dem.

”De må signere veldig fornuftig. Laget som får deg ut av mesterskapet holder deg ikke alltid i Premier League, se på Norwich i år, ingen disrespekt mot dem, men du må forsterke det laget til å bli i Premier League.

«Du ser på Aston Villa, du investerer for å bli i Premier League, og de henger med fortsatt»

“Du må ha et budsjett, du må bruke det med omhu, og med Marcelo Bielsa ved roret, er Leeds United attraktive i overgangsmarkedet.

«Han tiltrekker seg toppspillere fordi han er en toppspiller.»

Video: Fra Malmö til Milano – Zlatan om hans utrolige karriere