Xavi Hernandez strekker hendene i været etter 3 - 1 seieren over Napoli var et faktum

Det høy aktivitet i Barcelona om dagen hvor fokuset nå er å få Xavi Hernandez til å fortsette som manager. – Marca har fulgt med på alle bevegelsene de siste dagene minutt for minutt.

Onsdagen, rundt klokken 17.30, dro Xavi Hernández til Ciutat Esportiva for å møte Deco.

Sportssjefen ankom anleggene noen minutter senere for å begynne et toppmøte som varte i over en time. Da møtet ble avsluttet, dro begge hver for seg til Joan Laportas hus. Presidenten ventet på dem sammen med Rafa Yuste. Alejandro Echevarría var også til stede på et møte der Barça-ledelsen og Xavi ble enige om å respektere båndet som forener begge parter frem til 2025. Bojan Krkic, Enric Masip, Joan Solé, Ferran Olivé og Juli Guiu ankom da han allerede hadde tatt en avgjørelse.

Les: Graham Potter har ombestemt seg og fått forhandlingene tilbake på sporet

For en begivenhetsrik onsdag ettermiddag det har vært i Barcelona. En dag som endte med enighet om at Xavi vil hedre det gjenværende året av kontrakten sin og fortsette som manager ut sesongen 2024/25.

Møtet som opprinnelig var planlagt mellom Deco og den spanske manageren ble flyttet til Joan Laportas bolig, mens møtet i praksis fortsatt pågikk lakk det informasjon ut av samtalene som bekrefter Xavis beslutning om å endre sitt valg om å forlate ved slutten av den nåværende sesongen..

Tidligere i dag møttes Xavi og Deco på Ciudad Deportiva før de dro til Laportas bolig, hvor presidenten fikk selskap av Rafa Yuste. Echeverría, (presidentens nære medarbeider), var også til stede. Til tross for i det i utgangspunktet handlet planlegging av Barcelonas deltagelse i kamper i Europa.

Viktigheten av møtet gjorde at Laporta kom for sent til basketballkampen mellom Barcelona og Olympiacos

Dermed har det som opprinnelig var ment å være et noe annet raskt forvandlet seg til et møte hvor alle parter ville komme frem til en konklusjon. Barcelona vil avsløre ytterligere detaljer om avgjørelsen i dag.

Les: Hot shot Ruben Amorim trakk seg på mandag – åpner døra for Lopetegui

De siste dagene har vært turbulente ved den katalanske institusjonen, og kulminerte med denne avgjørende onsdagsettermiddagen. Spørsmålet om managerens fremtid har vært et midtpunkt siden mandag.

Det er verdt å minne om at Xavi kunngjorde i slutten av januar, etter et smertefullt nederlag mot Villarreal, at han ville gå av som trener i juni. I begynnelsen av denne uken ble det imidlertid klart at han seriøst vurderte en helomvending. Til syvende og sist har han valgt å bli.