Manuel Pellegrini

Etter gårsdagens seier for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er det ingen lenger som tror han får sparken. For bare 3 uker siden var det dårligere odds på at Ole Gunnar skulle få sparken enn Manuel Pellegrini som fikk sparken fra West Ham. 

1-2-tapet hjemme mot et reservepreget Leicester ble dermed chilenerens siste kamp som manager for London-klubben. – 66-åringen har ledet London-klubben siden mai 2018, etter han var ferdig i den kinesiske klubben Hebei China Fortune.

Les: Arturo Vidal saksøker sin klubb Barcelona

West Ham har hatt en skuffende sesong, og har tapt syv av de siste ni kampene i ligaen. Med det ligger de på 17. plass.

West Ham har tilbrakt mesteparten av sin nyere klubbhistorie på toppnivå, men risikerer nå å rykke ned for første gang siden mai 2011. Forrige sesong endte laget på 10.-plass.

– Det er blitt tydelig at det trengs en forandring for å få klubben tilbake på rett kjøl med tanke på ambisjonene for denne sesongen. Vi følte at det var nødvendig å reagere nå for å gi den nye manageren så mye tid som mulig for å oppnå målet, sa klubbeier David Sullivan.

– Det er med stor skuffelse at vi har kommet fram til denne avgjørelsen. Manuel er en gentleman, og det har vært en sann glede å jobbe sammen med en av hans kaliber, fortsatte Sullivan.

Argentineren ledet Manchester City til ligagull i 2014. Han vant også ligacupen to ganger med de lyseblå. Sesongen 2009/2010 var han leder i Real Madrid hvor klubben satte poengrekord, problemet var bare at Barcelona var enda bedre, så han ble byttet ut med Jose Mourinho.