Knærne til Branthwaite henger godt sammen igjen. (foto: Everton)

For første gang i karrieren er Jarrad Branthwaite tatt ut til det engelske landslaget. 21-åringen som denne sesongen har vært et av Evertons lyspunkter, blir hyllet av fotballeksperter på balløya. Etter 2-0 seieren til Manchester United over Everton på Old Trafford, tok United-supportere til tastaturet og ba Ratcliffe om å hente denne «perfekte» midtstopperen. Det forteller mye om skallen til Branthwaite når han forteller han var på vei til å legge opp som 15 åring.

Som 15-åring fikk Branthwaite en alvorlig kneskade, det viste seg å være betennelsestilstand i kneet.

LES: Har plottet ut veien videre for sin uheldige keeperkjæreste

-Jeg hadde senebetennelse i kneet. Jeg var ute i 18 måneder og kunne ikke løpe. Det var rundt da jeg var 15 år gammel. Carlisle United ga meg en fire ukers prøveperiode for å se om jeg ville ha det nok, og innen to, tre måneder fikk jeg min første profesjonelle kontrakt, forteller 21-åringen til Mirror.

Som takker to personer for at han er der han er i dag, på landslaget, en av balløyas mest ettertraktede midtstoppere og et av Manchester Uniteds toppmål.

– Hadde det ikke vært for mamma og pappa, hadde jeg nok ikke fortsatt å spille fotball, sier Branthwaite til Mirror.

ENGELSKE KLUBBER: Martin Ødegaards tidligere makker på lista hos Arsenal

Det ble ni førstelagskamper for Carlisle før Everton kom med kontrakt i 2020. Resten er historie.

Alt du trenger å vite: Bournemouth – Everton