Det er alt annet enn gitt at Erik ten Hag startet sesongen med forsterkningene som er bestilt. (foto: united, twitter)

Forrige sommer var det Jack Grealish som fikk frem de store summene i forhandlinger. Denne sommeren har pilene pekt mot Declan Rice. Grealish gikk for milliarden, manager David Moyes advarer om at det må minst 1,5 milliarder til for å rappe den engelske landslagsspilleren. Nå har West Ham bestemt seg for å gjøre mer enn for å skremme bort beilerne.

Manchester United og Chelsea. To giganter som står foran store endringer i troppen, der Rice står høyt oppe på ønskelista. West Ham har hatt nesten-sesonger under David Moyes, der Champions League-billetten de to siste sesongene har vært innenfor rekkevidde før de siste månedene av sesongen.

Les: James Rodriguez kaster seg etter første og beste tilbud

Dette tyder på at Moyes er på vei mot å bygge opp en fremtidig kandidat til Champions League-billetten. Declan Rice kunne ikke hindre at Eintracht Frankfurt snøt dem for Europaligafinale, men 23-åringen er en så ekstremt viktig byggestein for Moyes at et tap av denne spilleren ville sette klubben tilbake i utviklingen.

Ifølge Talksport har Moyes og gjengen kommet med et «kontra-angrep» på fremstøtene til Manchester United og Chelsea, der West Ham har lagt frem tilbud om en uvanlig lang kontrakt på åtte år, hvor Rice vil få 200 000 pund i ukelønn, en solid økning fra dagens 62 000 pund (salarysport).

Vi vet Champions League-spill fortsatt er utenfor rekkevidde i West Ham-drakta, men United har vist at tropp og massivt overgangsbudsjett ikke er noen garanti for det på Old Trafford heller. Hos Chelsea har Lukaku-overgangen vist at klubben gir f… i hvor mye du har kostet hvis du ikke passer inn i planene til manageren.

Les: EA Sports dropper FIFA

Hos West Ham er Rice lederen, i en alder av 23. Han har sett at dette klubbvalget ikke har vært noen hemsko for å bli del av troppen til Gareth Southgate, tvert imot, med sin nærmest garanterte spilletid hos Moyes. Det tidligere Dortmund-esset Jadon Sancho har smertelig erfart at karrieren hans har mistet fart etter overgangen til Manchester United, spesielt dårlig timet bare måneder før VM-sluttspillet i november/desember.

Får Rice i tillegg en 8-årskontrakt hos West Ham (sikkert med en klausul eller to som gjør at han kan velge en tidligere exit) pluss rundt to millioner kroner i uka, da er dette definitivt personlige betingelser Manchester United skal slite med å matche.

Les: José Mourinho starter sommerjakten i Manchester