Gir ikke fra seg trommeslageren. (foto: west ham, twitter)

Da Borussia Dortmund krevde godt over milliarden for Jadon Sancho, sa Ed Woodward stop forrige sommer. David Moyes og gjengen har skjønt at West Ham endelig er i en forhandlingsposisjon der det største talentene ikke trenger å lete etter grønnere gress for å komme seg videre i karrieren.

Declan Rice er spilleren Moyes ikke har råd til å gi fra seg. Den defensive midtbanekjempen har stått i alle Premier League-kamper, noe som tilsier at 22-åringen kan ta på seg en god del av æren for at West Ham per slutten av februar er i Champions League neste sesong.

Les: Agenten: Ti klubber har mulighet til å overtale Erling Haaland

Manchester United har ikke akkurat holdt igjen hva de mener om potensialet til Rice, og er sammen med Chelsea (som har skjønt at de tabbet seg ut ved å slippe ungdomsspilleren ut av klubben) sterkt linket til spilleren.

Selv om United har en midtbane som få andre, er Rice spilleren for fremtiden. 22-åringen har fysikken, blikket, intelligensen, farten og erfaringen fra øverste nivå siden 2015.

Les på Engelske klubber: Hver gang Olivier Giroud trues med sparken eller benken varter han opp med en perle

Når han i tillegg tilhører neste generasjon engelske landslagsspillere som viser potensialet til endelig å hevde seg i Europa og verden, da kan Rice bli ekstremt verdifull for klubben sin.

Ifølge TalkSport har West Ham sendt ut signalene om at klubben sin for Rice skal fortsatt være The Hammers. Hvis United skal hente 22-åringen, må de klatre over en mur på 1,2 milliarder kroner.

Da hjelper det ikke å vifte med Jesse Lingards permanente overgang i bytte.

Les: Får sparken og en god dose skryt med seg på veien ut døra