Jesse Lingard

Jesse Lingard har åpnet opp om problemene i sitt personlige liv, om hvordan de påvirket formen hans på banen og hvordan en samtale med Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær var med på å snu det hele. 

Det har ikke vært en god sesong for Lingard som mistet plassen i Manchester United og det engelske landslaget etter en sommer der han ble kritisert for en video på sosiale medier.

Les: Trenger United virkelig å bruke 3 milliarder kroner?

I stedet for å være et fullstendig tap av form uten grunn og idiotoppførsel på sosiale medier, hadde det alt å gjøre med seriøse familieproblemer. I et intervju med Daily Mail, avslørte Lingard at mamma lider av en sykdom som førte til at han måtte passe broren Jasper, 14, og søsteren Daisy-boo, 11.

Lingard fyller for øvrig 27 år i dag og er tatt ut til dagens kamp mot Everton

Ansvaret for sine søsken og tanken på sin syke mor ble for mye.

Med veldig mye å tenke på mistet han formen, og det var ikke før han snakket med manageren sin at ting begynte å snu, «Jeg var ikke med og han var på meg hele tiden. Han ville ha mer fra meg,»

«Så jeg følte at det var best å få alt av brystet og fortelle ham hvorfor hodet mitt ikke stemte. Så jeg banket på døra hans.

«… Da jeg kom på, sa Ole Gunnar til meg: ‘Bare fortsett og lek med et smil og nyt det.’ Å høre det gir deg selvtillit. Han vet hva slags karakter jeg er. Jeg trenger å være smilende».

«Han har nettopp fortalt meg at alt vil være i orden. Kanskje jeg bare trengte at noen sa det.»

«Han sa at han bare ville ha den gamle Jesse tilbake, og kanskje jeg kan gi ham det nå.»

26-åringen var en fast under Solskjær forrige sesong, men denne sesongen har det ikke vært tilfelle inntil han imponerte i Premier League-seirene mot Spurs og Manchester City, som alle involverte i klubben vil håper er et vendepunkt.

Mange fans og kommentatorer angrer på at de var så tøffe mot han, både på grunn av den tåpelige videoen og på grunn av manglende engasjement på banen.

Allerede før sesongen startet var England-stjernen under gransking etter en video i sosiale medier fra en ferie med venner, inkludert lagkameraten Marcus Rashford.

Han har forklart hvordan hendelsen var en stor feil, som fikk ham til å frykte for fremtiden hans på Old Trafford og sa: «Det var virkelig en feil å legge den ut. Jeg har mange unge tilhengere, og jeg vil aldri legge det der ute med vilje. Det var en ulykke. Jeg mente å sende den privat til en av vennene mine. Jeg var i et fly og ventet på å ta av. Noen fra klubben sendte en tekst til meg og sa: ‘Ta videoen ned.’

«Da jeg skjønte hva jeg hadde gjort, sank hjertet mitt bare i magen. Jeg var som,» Jeg er ferdig på United nå. Dette var det siste halmstrået «.

«Jeg ble fortalt at manageren ble gal, men jeg var i luften i to timer og kunne bokstavelig talt ikke gjøre noe. Da jeg kom tilbake kom jeg tidlig inn for å snakke med sjefen og be om unnskyldning. Han sa at jeg var på min siste sjanse . Han sa at jeg måtte få hodet ned og det er det jeg har gjort. Jeg er ikke dum. »

Med alt det bak seg og problemene hans utenfor banen nå i det åpne vil forhåpentligvis Lingard komme tilbake til å gjøre det han gjør best, spille fotball.

Disse er med i troppen i dagens kamp mot Everton:
Keepere: David de Gea, Sergio Romero, Lee Grant.
Forsvarsspillere: Brandon Williams, Ashley Young, Luke Shaw, Axel Tuanzebe, Victor Lindelöf, Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire.
Midtbanespillere/angrep: Scott McTominay, Andreas Pereira, Fred, James Garner, Juan Mata, Jesse Lingard, Daniel James, Anthony Martial, Mason Greenwood, Marcus Rashford.