United? No way! (foto: phillips, twitter)

Manchester United og Manchester City er ute etter de beste spillerne på balløya, hvis de i tillegg har engelsk pass er det perfekt. Da er det naturlig at de to bitre byrivalene ender opp i kamp om samme signaturer. Kalvin Phillips er et eksempel på dette, som endte med å velge den lyseblå drakta. For 26-åringen var det en umulighet å signere for «den andre siden».

Vi ser spillere som pragmatisk signerer med klubber som regnes som bitre rivaler til klubben du spiller for, men på balløya stikker fotballfiendeskapet dypt. Phillips forklarer hvorfor det var umulig å signere for United.

LES: Nottingham Forest presenterer to kjøp med et kvarters mellomrom

-Dra til United? Jeg ville aldri i livet ha spilt der. Jeg er for loyal overfor Leeds. Hele min familie er Leeds-supportere, begynner den tidligere Leeds-spilleren til Daily Mail.

For de som ikke har fått det med seg, den bitre striden mellom de to klubbene blir gjerne kalt Roses rivalry. Røttene stikker helt tilbake til en strid mellom de to byen på 1500-tallet. Selv om de er posisjonert på betryggende avstand mellom hverandre med over 64 km, har striden fått utløp i kampene mellom Leeds og Manchester United. På 1970-tallet var det spesielt ille med bråk, tribunevold og hooligans, der blodet fløt. Heldigvis har det roet seg de siste tiårene (Leeds har i tillegg vært utenfor Premier League noen tiår).

POPIDOL: «Succession» ønsker å filme i Norge

Manchester United overså historien, og gikk for signering av den engelske landslagsspilleren.

-Jeg var selvfølgelig beæret over at Manchester United ville ha meg, for det er en av verdens største klubber, men jeg var nødt til å forbli lojal overfor Leeds og velge den andre siden av Manchester. Det er bare sånn jeg er. Jeg vil forbli lojal overfor de menneskene som har gitt meg verdens største mulighet, avslutter Phillips.

Nå skal Phillips glede Leeds-supporterne videre med å nekte Manchester United titler på balløya. Vi tipper Man Utd-ledelsen tar historien med i betraktning neste gang de jakter engelske spillere.

LES: Raphinha sløser ikke bort tiden – stikker en finger i øyet på Real Madrid-supporterne