Richard Arnold

Det er lite som tyder på at Erik ten Hag overlever vinteren på Old Trafford. 8.plass i Premier League er ikke noe å skryte av for tidenes største forballklubb.

Manchester United har vært igjennom noen grusomme år med Glazer-familien som eiere. – Heldigvis går det mot en slutt, i hvertfall delvis. Arvingene i Glazer-familien strides internt og har bare klart å bli enige om å selge 25% av sine aksjer. Salget gjør at de havner under 50% av aksjene og ryktene skal ha det til at de etter sitt salg skal slutte å opptre som en gruppe.

Søsknene Joel Glazer, Avram Glazer, Bryan Glazer, Darcie Glazer, Edward S Glazer og Kevin Glazer kommer etter salget til å løpe rundt som hodeløse høns og en etter en tilby sine resterende aksjer til markedet.

Les: Sir Jim kødder ikke! – Sparker Erik ten Hag og vil kjøpe ut suksessmanager

Gjennom kjemikaliegiganten Ineos Groups er den britiske milliardæren Sir Jim Ratcliffe (som ble 6 milliarder pund rikere sist år) i ferd med å kjøpe 25 prosent av aksjene i Manchester United for 1,4 milliarder pund. – Noe som er mer enn det dobbelte av hva aksjene er verdt akkurat nå.

Lokalavisen Manchester Evening News (MEN) hevder at Ratcliffe allerede har holdt videomøter med medeier Joel Glazer i forkant av den forestående investeringen. Under møtet skal blant annet potensielle endringer, både når det gjelder klubbens struktur og personell, ha vært diskutert.

Nåværende Manchester United-sjef Richard Arnold og fotballdirektør John Murtough kommer til å få sparken når overtakelsen går igjennom. I stedet ønsker Ratcliffe, som forventes å få kontroll over de sportslige aktivitetene, å utnevne en ny selvvalgt administrerende direktør og sportsdirektør.

Ifølge The Telegraph er respekterte Paul Mitchell, med en fortid i Monaco og RB Leipzig, høyaktuell for sportsdirektørjobben.

Den grådige eierfamilien «The Glazers» vil forbli majoritetseiere med omtrent 44% av aksjene (de har 69% nå), men gir dermed fra seg kontrollen over sporten Manchester United. De siste årene har amerikanerne måttet tåle store protester fra støttespillere som ønsker å se et eierskifte.

Les: Milliardær lover å hente spillere som Mbappé til klubben

Det forventes også store endringer i styret hvor minst to medlemmer av Glazer-familien gir plass for Sir Jim Ratcliffe sine folk.

Members of the board

Members of the boardTitleAgeSince
Avram A. GlazerChairman622012
Bryan GlazerDirector/Board Member592012
Edward GlazerDirector/Board Member542012
Robert LeitãoDirector/Board Member602012
Joel GlazerChairman562012
Richard Neil ArnoldChief Executive Officer522012
Kevin E. GlazerDirector/Board Member612012
Manu SawhneyDirector/Board Member562012
Darcie Glazer KassewitzDirector/Board Member552012
Cliff BatyDirector of Finance/CFO532017