Rabbi Matondo

Fotballpressen har gått fra å lage overskrifter som «hvem er Rabbi Matondo» til «shit han er god» i løpet av noen få uker. Da Schalke 04 banket på døra i vinter og øsnket seg 18 åringen var Manchester City i tvil. 

Ungutten fra Wales kom til Manchester City fra Cardiff sitt ungdomslag sommeren 2016 og har «gått i skole» på ungdomsnivå.

Manchester City solgte Rabbi Matondo til Schalke 04 for 110 millioner kroner og sikret seg en tilbakekjøpavtale på nesten 6 gangeren.

Vingen, som aldri har spilt for førstelaget til Blues, valgte å spille i Bundesliga for å få kamptrening.  Matondo sa at han valgte å flytte til Schalke for å følge i Ivan Rakitics fotspor og tidligere bykollega Leroy Sané.

«Før jeg kom hit, visste jeg allerede litt om Schalke 04: Mesut Özil, Ivan Rakitic og Leroy Sané. Alle tre av dem tok store skritt i karrieren her, »

«I tillegg hadde jeg gode samtaler med treneren, og mine nye lagkamerater hadde bare gode ting å si.

«Bundesliga er også en god liga. Schalke 04 er den riktige beslutningen for karrieren min, og jeg er glad for å være en del av denne klubben og deres fremtidige planer.»

Den engangs-Wales-internasjonalen gjorde sin Schalke-debut med en 15-minutters cameo mot Borussia Mönchengladbach og men ble sittende på benken da de tapte 3-1-nederlag i Bayern München en uke senere.