Ian Burchnall

Vi tror manager Ian Burchnall når han sier han er i sjokk kunngjøringen om at Östersunds FK er blitt fratatt elitelisensen. – Slik det ser ut akkurat nå, vil ikke Östersunds FK spille i den beste svenske serien neste år. Det er klart etter at det svenske fotballforbundet tirsdag fratok klubben sin elitelisens.

Det skjedde på grunn av rot i klubbens økonomi, klubben som for bare noen få år siden hadde stor suksess i Europa League under manager Graham Potters ledelse.

Les: Graham Potter får fornyet tillit etter bare seks måneder

Den tidligere hovedtreneren for Viking Ian Burchnall, er dypt skuffet og i sjokk:

«Selvfølgelig har vi ventet på det, men det var et sjokk for meg selv, personalet og spillerne. Det er en stor skuffelse. Men slik jeg forstår det, vil klubben appellere, og da må vi se hva som skjer».

«Det er fortsatt håp, og det er det vi må håpe på. Vi ønsker alle å være i Allsvenskan neste år», sier Ian Burchnall til fotballkanalen.

Han melder at spillerne også er i kjelleren etter kunngjøringen.

«Alle sier det samme – de er sjokkerte. Ved å holde oss oppe, gjorde vi det vi skulle gjøre. Vi avsluttet bra, og det var positivt foran neste år. Så selvfølgelig er dette et tøft slag for oss»

Askepott historien har blitt litt mer dyster

På få år gjorde Östersund reisen fra det fjerde beste nivå til Allsvenskan og dermed videre ut i Europa. Imidlertid har det krevd visse brudd på loven i Sverige.

Nylig ble den tidligere styrelederen i klubben, Daniel Kindberg, dømt til tre års fengsel for å ha jukset med midler i det kommunale boligselskapet i Östersund, der han, parallelt med sin rolle i fotballklubben, var direktør.

Han ble dømt,for igjennom en årrekke, for å kanalisere titalls millioner svenske kroner fra boligselskapet og inn i fotballklubben – ulovlig.